Uteritt och dressyr

Idag red jag ut en kortis på Salza med Linnea och Zalmiac. Vi prickade precis in att sitta upp i sadeln när regnet kom, men ska man rida ut så får man rida ut! Efter en stund slutade det regna och då var det skönt ute! Vi skrittade ganska mycket men tog lite trav där det gick. Salza kändes väldigt stadig och mjuk och väldigt okomplicerad. Dessutom skötte hon sig väldigt bra och höll inte alls på att titta på allt runt omkring, bli rädd eller försöka vända om, helt kolugn var hon verkligen!
 
Vi var ute i typ 35 min och efter det gick Linnea in i stallet och jag gick till ridhuset med Salza och red där i ca 20 min. Eftersom det här var sista passet på henne innan tävlingen på söndag så ville jag känna lite på henne och göra ett sista "finslip". Hon var ju redan lite framjoggad ute men jag travade några varv i låg form med tempoväxlingar, sedan gjorde jag några kvicka övergångar och tog därefter galoppen. Hon kändes väldigt stadig och mjuk, precis som där ute. Rund och fin galopp! Gick över till förvända galoppen och jobbade på samma sätt med ställningen som jag brukar för att få henne loss och i bättre balans. Förvända var jättebra så jag lämnade den ganska snabbt och gick vidare med traven. Hon kändes lätt och fin i formen så jag gick direkt på några skänkelvikningar som hon flyttade undan fint i, en längning i varje varv som var fin och avslutade med att göra uppridningar. Första blev ganska vinglig så jag gjorde om den en gång till och den här gången var den bättre så då gav jag mig och travade av henne och skrittade sen av.
 
Imorgon rider Linnea dressyr på henne och sen vilar hon på lördag, som vanligt innan tävling. På söndag är det tävling igen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback