LA:3 Stäket

Jag var i stallet strax efter 10 och mockade, packade hö och fixade annat. Hade sen i uppdrag att knoppa Gloria som skulle till Veda och tävla, vi hade tävlingar där också igår men dem missade jag ju eftersom jag var på andra tävlingen.
Salza fick komma in vid lunch och fick äta sitt hö inne och sedan började jag fixa henne. Borsta, knoppa, schamponera svansen, benen och skrubba hovarna och fixa henne fin!
Vi lastade strax efter 1 och igår tog lastningen 10 minuter(!!!) istället för 30-40 som vi hade räknat med. Transporten var parkerad intill massa torvbalar så vi hade en stor vägg som inramning och sedan provade vi att lasta med linor bakom henne. Tidigare när vi gjort det har det bara blivit värre och hon blir bara mer och mer stressad men igår var hon så himla lugn. Dem 10 minuterna som vi lastade gjorde vi det väldigt lugnt för att inte bara dra upp henne på släpet utan vi lät det ta lite tid tills hon själv gick upp. Superduktig var hon där! De andra två gånger vi lastade, direkt efter ritten och när vi skulle hem gick hon på direkt!!
 
Vi var på tävlingsplatsen ganska tidigt eftersom hon gick på släpet så fort så vi fikade lite, tittade på andra ekipage och kollade in anläggningen, vart man går till framridningen osv. Vi tog sen ut henne ur släpet och började klä på henne och jag hoppade upp i sadeln ca 40 min innan min start, då var hon lite framskrittad för hand. Inne på framridningen var Salza supertaggad och hade ganska mycket energi så jag kom igång och travade henne ganska tidigt så hon skulle få "springa av sig lite", hon hade lite bråttom i början men sen blev hon riktigt fin! Efter lite övergångar och uppvärmning tog vi galopp och sedan förvänd galopp, precis enligt planen och hon blev superfin! Bärig och lätt i formen, bra takt och fin framåtbjudning. La in ganska många skrittpauser och sen tog vi lite delar ur travprogramet. Kände mig klar lite tidigare än tänkt så ännu mer skritt och sedan travade jag henne sista minuten innan jag skulle ner till banan.
 
Väl inne på banan var hon fortfarande fin och bärig, jättebra framåtbjudning, jag drev henne inte framåt typ en enda gång utan hon gick helt av sig själv. Det enda var att hon blev ganska spänd men det påverkade inte ritten särskillt mycket. Jag började inte programet på topp direkt när jag kom in på medellinjen i liiite för stor galopp och behövde ta tillbaka henne innan halten för att halten skulle bli bra men då bröt hon av till trav istället ganska tidigt så jag fick göra halten tidigt då med. Fick en 6:a på den. Det var synd för annars var uppridningen väldigt rak. Resten av programet var faktiskt riktigt bra! Hela travprogrammet kändes jättefint och där fick vi 7or till 8or genom hela traven. Skritten var också bra, i både ökad och mellanskritten fick vi 7,5. Höger galoppen var jättefin, 8:a på fattningen och förvända galoppen blev bra, 7 tror jag vi fick. I ökningen på långsidan blev hon spänd i upptaget men annars bra. Överlag var ritten stadig och utan större missar och Salza kändes jättefin!
 
Resultatet blev 70,714% vilket var sååå kul! Vi gick upp i ledningen och vi höll den platsen genom hela startfältet på 34 starter och vann klassen! Superkul var det! Salza måste dock träna lite på prisutdelning... Svårt att stå stilla först och under ärevarvet när dem bakom började gå ut ville hon följa med dem så då blev det tvärstopp och studs, knäppa häst haha..
 
Kort sagt en väldigt bra tävlingsdag och en superstart på säsongen! Extra stor gulstjärna till Salza som varit så snäll i lastningen, såå skönt verkligen! Och guldstjärna till Linnea också som skjutsar, hjälper mig på framridning, klär på hästen och leder fram. Blir en sån stor trygghet på tävlingsplatsen♥
 
Nästa tävling är nu på söndag och då börjar Allsvenskan Div 2! Alltså är det lagtävling. Klassen är samma som igår, LA:3. Hejjjaaaa!!
 
Joggar fram lite på parkeringen innan prisutdelning. Parkeringen var på en megastor utebana vilket passade bra att rida fram lite lätt på när de var så få transporter kvar, många hade ju åkt hem då.
 
Prisutdelning



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback