Tisdagens pass

I tisdags red jag ett dressyrpass på Salza men hjälp av Linnea. Tyvärr kände jag mig inte helt hundra och nästan yr och illamående så jag orkade inte rida särskillt hårt.

Vi värmde upp och sen började vi med galoppen ganska tidigt. Först tränade vi tempoväxlingar och därefter förvänd galopp och tillslut enkla byten som ligger på linjen i MSVC:1. Dem var faktiskt ganska bra, särskillt dem två sista! Tempoväxlingarna gick också helt okej men det var jobbigt för mig att orka rida ihop henne men hon både längde och samlade fint många gånger.

I traven fokuserade vi idag på öppnor. Högeröppna har hon ganska lätt för och den är helt okej men vänster öppna är svårare. Där vill vänsterbogen välta lite in mot mitten vilket gör att linjen på spåret blir vinglig när jag ska flytta tillbaka den. Har svårt att få in framdelen tillräckligt mycket och samtidigt hålla henne kvar på spåret, men den sista vi gjorde var ganska bra.

Ungefär där avslutade vi och travade av. Hon kändes ändå helt okej, fin i galoppen och traven. Öppnorna kämpade hon mycket med och tyckte var jobbigt så där blev framåtbjudningen inte helt så kvick som man önskar, men det kommer så småningom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback