Dagens ridpass

Idag har jag varit ledig från skolan vilket innebar att jag kunde vara i stallet tidigare och alltså har kvällen ledig nu, skönt!
Var hos Salza vid 2 tiden, tog in henne och gjorde henne klar och sedan satt jag upp på henne ca halv 3. Idag har jag ridit ett pass med fokus på grundarbete och lösgjordhet. Har inte ridit henne i hög form någonting alls idag utan bara velat ha henne låg och rund, på båda tyglarna och jämn och stadig i formen.
Jag travade igång med lite övergångar och sedan har jag gjort mycket galopparbete idag. Dels galopp-trav-galopp övergångar och jobbat på att ha henne i stadig och låg form då hon i fattningar "slänger upp" huvudet. Så massa galoppfattningar på spåret och på volter, och en miljon övergångar galopp-trav, galopp-skritt har jag gjort som var så fina!
 
Har också gjort mycket tempoväxlingar i galopp på långsidorna för att kunna öka och minska när jag vill utan att formen påverkas. Hon var samlad och fin (men i låg form) och när jag bara bad henne så ökade hon jättefint och upptagen är helt otroliga haha! Det har ju varit hur svårt som helst på henne. Jag ska inte säga att det är helt löst men nu helt plötsligt så lyssnar hon superbra för sätet och hon kommer mjukt direkt tillbaka till mer samlad galopp. 
 
I traven har jag gjort mycket volter och ställt och format, ridit mycket innanför spåret för att jobba på rakheten. Inga rörelser idag utan bara grunder grunder grunder.
 
Hon blev verkligen reglerbar idag vilket var precis det jag var ute efter. Kunde ställa och böja åt vilket håll jag ville, öka och minska och göra övergångar var som helst när som helst som blev mjuka och bra. Hade en superhärlig känsla på Salza idag, jättejättefin var hon verkligen!
 
Jag var så flitig och hade till och med en matchad outfit idag men såklart glömde jag att fota.. ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback