Gårdagens tävling på Lotteräng

Igår var jag som sagt på Lotteräng och tävlade en lokal LB:3 på Salza! Var i stallet direkt efter skolan och knoppade och pysslade och vi började lasta vid halv 4.
 
Hela tävlingen var för min del den här gången mycket lugnare. Jag var inte alls lika nervös, vågar nästan säga inte nervös alls. Allt kändes lugnare och då blev allt bättre. Red fram i god tid, ca 40 min med skritt och då joggade jag först fram lite och sen red flera programdelar och checkade av allt. Hon var väldigt fin men det blåste så j*vla mycket så hon var lite springig och stark. Kändes ändå lugnt innan start så skrittade sist stunden.
 
När jag skulle in på banan började vi det hela med att Salza inte vågade gå in i ridhuset. Linnéa fick leda in oss och sedan hoppade hon in i ridhuset och sprang som en struts fram till domaren haha..
Första uppridningen var hon lite spänd när jag först slog foten i väggen när jag skulle vända upp och sen halkade hon lite in i halten så den blev inte så bra men annars flöt det på rätt bra faktiskt! Efter uppridningen blev hon mjukare och kändes lugnare. Hon hade bra bjudning och gick helt framåt av sig själv, formen var mycket bättre och jag red med korta tyglar, haha svårare än vad man tror ju. Trav och skritt programet kändes bra och det gjorde även galoppen. Det mindre bra var väl övergångarna galopp-trav-galopp och upptagningarna ur ökade galopperna då hon blev stark och rann iväg lite men dem fick jag ändå 7:or på..
 
Var jättenöjd med ritten! Sånt himla stort steg från förra tävlingen på Vallentuna som var typ katastrof. Den här gången var jag inte spänd, kunde rida lite mer och Salza var också mjukare och avspänd. Skrittade av länge och fick sen resultatet som faktiskt blev 66,061% vilket jag är jättenöjd med! Efter 18 starter gick jag in på en tredjeplats och den platsen höll jag faktiskt hela klassen ut som var 27 st!
 
På prisutdelningen tyckte Salza att ärevarvet gick alldelles för långsam. Ryttaren som vann travade hela varvet och hästen stannade upp hela tiden så det blev bara studs på stället och lite trav ;) Hade hon fått bestämma själv skulle vi nog dragit runt ridhuset i 180km/h haha!
 
Det var en kul tävlingsdag som var bra anordnad av Lotteräng! Extra kul att det gick bra och att vi fick bra betalt för det!
Här kommer lite bilder från framridningen- innan, under och efter prisutdelningen!
 
Framridningen:
 
Prisutdelning:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback