Markarbete

Igår hade vi lite markarbete på ridningen och jag hade Jim. Det låg lite bommar framme som vi red över i både trav och galopp, och det har var nog den första gången som jag ridit över ens bommar med honom. Han hoppade ju lite innan han skadade sig men sen dess har han väl knappt gått över en bom.
När vi värmde upp hade vi två travbommar på volterna vi bara enkelt skulle trava över. Första gången var han lite osäker på vad han skulle göra och han tittade lite extra på dem, men han stannade inte, det blev ett kaninhopp över istället ;) Efter den gången gick han bra över varje gång och han verkade tycka det var roligt! Öronen spetsade hela tiden och han drog på tempot såfort han såg en bom ;)
 
Han skötte sig ändå helt okej. Stundtals var han lite väl bråkig och sparkade och höll på men när vi kom till bommarna fick han annat att tänka på och då gick det bättre.
Vi galopperade över bommarna också och det var nog ännu roligare tyckte han haha. Han kom rätt in på bommarna varje gång utom en där det blev lite trångt men han löste det bra ändå. Annars så behöll han en jämn och bra galopp och det var riktigt enkelt faktiskt att reglera galoppen framåt så att man kom rätt på bommarna.
 
Jättesynd att han inte hoppar för jag tror det hade varit lite kul faktiskt! Men han var iaf duktig med bommarna och det var kul att vi la till lite bommar och övningar med dem!
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback