Dagen

Imorse var jag hos Salza vid 9. Linnea var där och hon hade alla stallsysslor idag så vi hjälptes åt att mocka några boxar, göra höpåsar, sopa och lite andra saker. Sen byggde vi fram lite bommar i ridhuset. Tanken var att rida dressyr/styrketräning med hjälp av trav och galoppbommar i en övning Linnea hade tänkt ut.
 
Medans Linnea lunchfodrade så skrittade jag fram Salza utomhus bort mot en lada och tillbaka. På tillbaka vägen tog jag lite trav och sen red jag till ridhuset. 
Under passet tränade vi massor på att hon ska samla sig i galoppen och verkligen "sätta sig" på bakbenen, att hon skulle lyssna och inte dra iväg ifrån mig osv.
 
Hon var faktiskt väldigt fin idag! Mjuk och lätt och sen väldigt pigg också. Det är supersvårt att verkligen samla ihop galoppen på henne och samtidigt har hon svårt att behålla galoppen då och det är därför vi kör styrketräning med henne så hon ska bli starkare. 
 
En övning vi gjorde var att komma i galopp över tre bommar med lite längre avstånd som låg snett igenom i början, sen direkt efter skulle det bli som en kraftig sväng till höger och galoppera över 3 bommar med kortare avstånd, men istället la vi en 10 meters volt och vände sen tillbaka. När jag kände att jag kunde samla den tillräckligt mycket efter skulle jag tänka som en galopppiruett åt höger när jag skulle vända så att hon verkligen satte sig ner och bar galoppen. Helt plötsligt gjorde jag en galopppiruett som var sjukt centrerad också, haha lite kul. Det var inte meningen att det skulle bli så "stort" men helt plötsligt kunde hon samla sig så mycket att det gick!
Hon var superduktig under hela passet och på slutet blev hon trött och det märkte man på frustandet och att hon tappade galoppen rätt ofta så då bröt vi och travade ner henne. 
 
Efter passet fixade jag henne och sen fick hon gå ut i hagen och äta lunch i solen, sjuuukt fint väder!

//Carro
Här är lite bilder från idag! Även en film från idag finns längst ner!
 
Och en film! Har bara från när vi värmde upp dock men här är film på när jag travar fram och lite bommar samt lite galopp: 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback