Dag 9. Mina tips

Lite tips på hästsaker alla borde införskaffa ;) 
 Hjälmspray, Charles Owen. 89:- på Stockholm Ridsport.
Den här sprayen är sjukt bra som man sprayar i hjälmen efter ridning. Blev "tipsad" av den av Hedda från början och nu har jag alltid i den sprayen i hjälmen efter ett ridpass. Den luktar supergott, lite citrus och den fräschar upp hjälmen bra. På sommaren är den som bäst då hjälmen blir genomblöt, spraya i och låt torka i någon timma sen är den torr och luktar gott!
Kingsland Nylon Ridstrumpor, ca 200:-, Stockholm Ridsport, My One etc
Dessa ridstrumpor är de absolut enda jag rider i. De är tunna runt vaden så tar inte mycket plats i stöveln, och nere vid foten är det tunnt och skönt bomullstyg. De är inga jobbarstrumpor eftersom de är "ömtåliga", tunna alltså och kan gå sönder om man fastnar i något, men de är bäst att rida i! Jag rider i dessa året runt och de kan jag verkligen rekommendera! Man får med dem i 3 pack så alltså 3 sånna för ca 200:-.
 
Roeckl ridhandskar, 349-399:-, Stockholm Ridsport, My One etc.
Absolut bästa ridhandskarna du kan ha. Jag rider bara med Roeckl handskar och de är för det första sjukt sköna att ha på händerna, men de har jättejättebra grepp och är dessutom snygga! De vita perfekta till tävling och sen välj favoritfärgerna till träning och vardag! Jag själv har bruna, svarta, svarta med vita detaljer och vita! Det FINNS inga bättre ridhandskar än Roeckl, och det tror jag fler håller med om ;) Inte jättedyra skulle jag påstå, vissa kanske tycker det men dem är värda varenda krona!
 
Silikonband, 15:- Typ alla hästbutiker i världen ;)
Ni som fortfarande envisas med att knoppa era hästar med vanliga gummiband måste slänga dem och köpa dessa! Dessa är lite bredare, men de håller 99 av 100 gånger, man kan dra och slita i dem sjukt hårt innan de spricker, vilket inte går med vanliga gummiband. De finns i flera färger så det finns för alla hästars manar! Knoppa med dessa så slipper du bli arg och få ont i fingrarna varje gång ett gummiband spricker :)
 
(bild från Hippson) 
PS of Sweden hästgodis. Liten burk 50:- Stor burk 100:-, Köpte i Friends under horse show
 Köpte detta hästgodis under Horse show i friends arena 2014. Det är som lösgodis, luktar suuupergott om allt och det är olika godisar i massa olika smaker som man får plocka i en burk. Min burk står i skåpet på Veda så varje gång jag rider och hämtar stövlarna osv tar jag några godisar till fickan ;) Det här godiset är dessutom nyttigt och helt fritt från socker och konserveringsmedel så vill ni ha hästgodis hemma så tycker jag ni ska köpa detta :) Vet ej vart man kan handla det förutom under horseshow så hittar ni det inte själva får ni väl vänta några månader haha.
 
Magic Brush- 149:- 3-pack, ÖVERALLT
Många har säkert redan dessa borstar men om du inte har så måste du verkligen köpa dessa! Superbra borstar gjorda i mjuk plast, och piggarna kan typ inte gå av haha. De funkar att borsta med typ överallt, både på hästen och sig själv och de är riktigt riktigt bra! Som en piggborste nästan fast piggarna är mycket mjukare och mycket tätare så den får med sig all smuts. Eftersom de är i plast kan man också använda dem när man t.ex schamponerar hästen. De säljs iprincip i varenda hästbutik nuförtiden så köp köp köp!!
 
 Blinghårnät till donut, 30-100 kr
Istället för att behöva bomba sin håruppsättning med massa diamanter och grejs så räcker det istället med att ta detta hårnät över med pärlor i. Pärlorna är små men syns ändå så det blir fint i håret. Nätet hjälper dessutom till att hålla håret på plats. Man kan såklart ha andra dekorationer i samtidigt som man har nätet men nackdelen blir att det kan va svårt att få ut dem om de har trasslat in sig i nätet. Fint nät som finns i typ alla hästbutiker.
 
Stübben tvål- ca 129-149:-
Världens bästa smörjtvål som finns iprincip i vilken hästbutik som helst. Billig för den bra kvalité den har. Lädret blir jättemjukt och rent på både ut och insidan. Tror man får med svamp i dem eller drömmer jag kanske? Jag har iaf en svamps som är exakt rätt storlek för burken! Denna slår nog alla tvåler du kan hitta, Inget mer att säga ;)
 
Leovet Conditioner- 139:-, Sthlm Ridsport, Hööks osv
Linnea hade en sån här och jag provade den i manen på Jim och det är typ ett mirakel haha! Jag har testat i mitt eget hår haha. Det löser ut alla tovor på bara några sekunder och blir jätte lent och följsamt. Nackdelen var att det luktade medel om mitt hår så det ska ju vara på hästarna ;) Perfekt att ha i man och svans, som ett mycket bättre pälsglans som håller längre. Verkligen superbra!
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback