Dag 4. Mitt stall, vilka hästar finns, hur det ser ut osv

Herregud, måste verkligen begränsa det här inlägget så att det inte blir allt för långt ;)
Jag rider som alla nog borde veta vid det här laget, på Vallentuna Ridskola/Veda. Det ligger ute på "landet", Lindholmen i Vallentuna och det betyder alltså att vi inte har trafik eller ser något köpcentrum direkt ut från stalldörren, vi ser skog, öppna fält och vår gård! Mycket mer lyx tycker jag ;)
 
Själva stallet och anläggningen är rätt gammal vilket ni ser på bilderna. Nu till sommaren dock blir det renovering av alla stallar och lite till och jag tror det kommer bli suuper superbra verkligen! Men på själva anläggningen finns det ett ridhus på ca 80x24 något tror jag, alltså är det väldigt väldigt stort. Cafeteria/kontor/omklädningsrum/teorisalar osv, stor utebana, enorma hagar, många mindre hagar, skrittmaskin, 3 stallar, 2 uteboxar, en hästshop, världens största skog där vi har tillgång till massa massa ridvägar. Vi brukar på sommar/vår rida ut till hästarnas betes hage och rida där, superbra där ute. Betet ligger ca 10 minuter skritt bort från Veda, nära och bra! Vi skrittar alltid ut dem till betet samt hem igen.
 
Här är massa bilder på anläggningen! Orkar inte ta med cafeteria delen så de här är bara bilder uppe vid stallet och sånt!
 
Väg upp mot stallet ifrån bilvägen
 
Framme: till vänster ser man ridhuset
 
Rakt fram Vallentuna Ridskola skylten
 
Och till höger väg till stallet
 
Utanför stallet: Två stora grushagar
 
"Ponnystallet" eller Stora stallet
 
Stallplan
 
Plåtstallet
 
Uteboxarna
 
Ingångar "ponnystallet"
 
Inne i ponnystallet
 
Sadelkammare
 
(från ponnystallet) Utgång till stora ridskolehagen
 
Och utgången leder ner till en superstor hage där alla lektionshästar går tillsammans, här är lite mer än halva hagen, går dessutom upp i skogen också.
 
Brevid stora hagen, vår utebana, 100x45 något tror jag den är(!!)
 
"Privatstallet"
 
Sjukhagar och bakom skrittmaskinen
 
Utsikt från en av hagarna
 
Flera hagar
 
Och sen skulle man ta med vilka hästar som finns.. Alltså jag kan inte lägga upp allt här, inlägget blir några mil för långt då :) Men vi har 20 ponnys och 29 hästar varav 7 privathästar, men de privatägda är bland annat Malin och Magnus hästar samt några andra men det är inget inackorderings stall ;) De som bor där bor där men boxplatserna är mestadels fyllda av ridskolehästar.
Om ni är väldigt nyfikna på ridskolehästarna kan ni gå in på www.vallentunaridskola.se, och gå in under fliken "Våra hästar". Där kan ni läsa om både hästarna och ponnysarna! :)
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback