Dag 1. Min favorithäst + 10 fakta om den

Min favorithäst på Veda är tokiga, fina, underbara Jim, eller Jimpan som jag kallar honom.
 
Första gången jag satt på Jim var i mars 2013 då jag praoade på Veda i två veckor. Skulle rida fram honom till Magnus några dagar och jag hann då inte mer än att skritta två tre steg innan han stod på bakbenen. När man tillslut fick fram honom i trav så var han fin men rätt svår. Han var faktiskt riktigt svår då. Sen tror jag skadan kom efter(?) praoen, (eller det kanske var innan), vet inte riktigt, men red honom inte på riktigt länge då och han gick inte heller på lektioner.
Bild från första gången jag red Jim. Vitt lödder under tränset, så svettigt var det ;)
 
I juni 2014 fick jag rida honom igen efter över ett års "uppehåll". Dressyrkurs i 5 dagar hade jag honom och det var typ då vi lärde känna varandra och jag började rida honom. Sen gick han på bete i 5/6 veckor och när han kom hem och lektionerna började igen så började jag rida honom igen.
 
Har ridit honom väldigt mycket på senaste tiden. Både i vanlig grupp och dressyrspecialen. Man kan verkligen säga att vi har haft det svårt, men utan att ropa hej för tidigt så vågar jag säga att det känns som att det vänder lite nu. Det har gått så himla dåligt ett tag med bara massa "bråk" och trassel, men han har byggt på sig mer, fått bättre kondis och utvecklats så otroligt både ridbart och psysiskt skulle jag också säga. Jag själv har nog också lärt mig mer hur jag ska rida honom såklart!
 
Många av de senaste ridpassen jag haft med honom har gått så himla himla bra. Har lärt mig massvis på honom, lärt känna honom både från marken och uppe i sadeln. Han är en sån himla lärorik häst, och när man väl hittar knapparna på honom och förstår honom så är han en jättejättefin häst att rida!
 
Från att inte kunna galoppera ett steg utan galoppombyten hit och dit, släng med huvudet, avbrott och annat trassel till att idag utan problem kunna fatta galopp, ibland är vänster svår men nu pratar jag mest om höger, kunna snabbt samla upp galoppen till kort galopp, han orkar hålla den och stadigt kan han galoppera 10 meters volter utan problem. Förut kom vi knappt fram i trav från skritt pga studs och att jag ej fick fram honom i de lägen allt trasslade. Nu har vi nästan kommit över den tröskeln. Det är klart att den kommer tillbaka ibland och ibland har vi riktiga skitpass, men de är de grymma passen jag verkligen känner av hur mycket han och jag har lärt oss.
 
Är så himla glad ändå att jag hamnade på honom. När man väl lär känna en häst och fastnar för den tänker man ibland lite för sig själv hur jädra mycket man kan tycka om en häst. Tycker verkligen verkligen om honom, fina fina Jimpiboy ;) ♥
 
Här kommer 10 korta fakta om Jim!
♥ Jim är född 2006 och fyller alltså 9 år!
 Brun ganska stor häst, runt 170.
 Han tycker JÄTTEMYCKET om att bli ompysslad
 Han är kär i hästgodis och annan mat haha
 Han kan vara riktigt mysig när han sätter den sidan till
 Jim var en duktig hopphäst innan han skadade sig. Han är bra idag men håller tyvärr inte för hoppning.
 Efter kvällspass när man kommer upp till stallet och det ligger hö i boxen väntar han alltid med att äta tills man tagit av tränset, haha kul info ;)
 När man hoppar av honom efter ridning kan han bli rätt buffig med huvudet, en aning jobbigt.. ;)
 Han är en rätt cool häst, inte speciellt rädd för någonting, ibland är bommar läskiga när dem bärs in i hinderfrådet haha
 Han är jätteskön att sitta ner på i trav när han travar på med stora steg.
 
//Carro 
 
Här är en film, faktiskt enda filmen jag har, från när jag rider Jim. 5:e gången jag satt på honom, detta var juni 2014. Vi har utvecklats en del kan jag lova ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback