Vad ska innehålla en bra blogg?

Här är några punkter jag tycker är viktigt för en bra blogg!
 
Design- Första intrycket av en blogg är aaalltid hur designen ser ut. Om den ser jättelallig ut så orkar man oftast inte va kvar då man direkt tolkar att det är en oseriös blogg. Det är viktigt att ha det stilrent och snyggt, kan man inte göra headers själv eller inte har photoshop osv finns det alltid någon man kanske kan fråga, ev. köpa och sen finns det ju massvis med gratisdesigner på internet. Men snygga till bloggen först och främst! Första intrycket vill man ju alltid ska vara bra! ;) Fixa lite knappar där man kan läsa mer om dig tillexempel!
 
Inläggen- Vad man skriver om är också en stor del till en bra blogg. Om man en dag bara har suttit inne, tittat på en film och ätit några mackor är det kanske ingenting att blogga om. Då är det egentligen bättre att inte blogga alls, för det är ändå ingen som orkar läsa massa tråkiga inlägg. Variera inläggen med vardag till lite mer längre och läsvärda inlägg!
 
Bilder- Inlägg utan bilder är bland det tråkigaste jag vet. Spelar ingen roll om bilden ens har något att göra med inlägget. Om jag ser ett inlägg utan någon bild så börjar jag inte ens läsa det, skrollar bara förbi direkt. Spelar ingen roll om det är ett superbra inlägg för man orkar inte läsa om det inte finns bilder, alltså så missar man de bra inläggen som du som skrivare har lagt ner massa tid på, för att man helt enkelt inte orkar börja läsa. Släng in en bild över, under eller i mitten av texten eller kanske alla 3? Bara det finns minst en bild så är det bra!
 
Sen om man har varit och fotat ute i trädgården räcker det med att lägga upp 1 bild på 1 blomma lixom. 10 bilder på raden med samma blomma men i 10 olika vinkar är dötråkigt, det måste ju alla hålla med om? Varierande bilder och inte för många heller! Dela hellre upp bilderna i olika inlägg och delar istället för att lägga alla på en gång!
 
Textstil- Man kanske inte alltid tänker på det men vad för typsnitt på texten spelar faktiskt väldigt stor roll. Den ska vara så enkel och simpel som möjligt. Man kan tillexempel kanske inte ha värsta skrivstilstexten, haha man ser knappt vad det står och det är suuuperjobbig att läsa!
 
Ha det organiserat-  Något vi som läsare oftast gillar är att bloggen är organiserad med hjälp av kategorier. Om man bara har en Allmänt kategori och slänger in 300 inlägg i den är det helt omöjligt att hitta vad man söker. Någon dag kanske någon vill läsa om tävlingar, då ska de kunna klicka på tävlingar så har de alla de inläggen där. Någon dag vill de bara se massa videos, då ska de kunna klicka på videosknappen så är alla där på rad. Jätteviktigt och det tar inte alls särskillt lång tid!
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback