Svar på kommentar

Har tänkt på en grej gällande KM, vad menas egentligen med att muta domaren? Haha, vad gjorde ni tex? :)
Svar: Haha förstår att ni undrat! Låter lite konstigt faktiskt... Det är inte så att man rider fram och ber domaren om att man ska få 75% och vinna klassen. Man kan säga att man ger som en present till domaren som man räknar som muta. KM är på Veda en lite speciell tävling som inte så många klubbar har:
 
Först och främst bedöms ritten. Vi säger kanske 65%.
 
 
Sen har ekipaget en utklädnad som man själv har kommit på. Man får spöka ut hästen och sig själv hur mycket man vill med exakt vad man vill. I år tillexempel så var jag utklädd till turist och Hedda var en skidåkare, förra året var jag Super Mario och Hedda var Spindelmannen. Domaren bedömer ens utklädnad med poäng 0-10.
 
Sen får man välja en musik till sin ritt som helst ska matcha till utklädnaden. Hedda hade tillexempel en låt om fjällen medans jag hade en låt om sommaren. Musiken ska alltså matcha ens utklädnad! Även musiken bedömer domaren i poäng 0-10.
 
Sist så bedömer också domaren mutan. Om man ger en sockerbit så kanske man inte får mer än en 1:a haha, men om man har någon riktigt bra muta, kanske någon jättestor kaka eller något fint eller så som matchar ens muta så kan man få 10. Kan vara svårt att få 10 men vissa får det!
 
Mutan är alltså ingenting man gör mot domaren utan man ger som en present som ingår i bedömningen.
Till slut så slår man ihop poängen man fick under ritten med de tre poäng man fick i maskeradpoängen och då får man slutliga procenten. Om man rider på kanske 60% så kan man få tillexempel 70% när man slått ihop maskeradpoängen.

//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback