Ridpassen

Måndag: Red igen i måndags och vi red dressyr för Evelina. Jag fick Nougat vilket var ett tag sen! I början av passet så red vi igenom hästarna i skritt och sen travade vi igång dem efter det. Han var SJUKT fin i början, gick framåt, i superform och kändes riktigt riktigt bra! Sen skulle vi rida igenom höger också och den sidan är han jättestel i och då pajjade allt haha... Han började bli trött och då måste man fokusera på två saker, att han ska gå fram samt få igenom honom och det gick aldrig riktigt igenom då. Efter det blev han lite loj och sen gick det inte riktigt att få tillbaka samma känsla igen som i början. Han gick skitbra i början så det är jag nöjd med, andra halvtimman kan vi stryka ;)
 
Tisdag: Igår hade jag först Nova men fick byta till Jim om jag ville och då gjorde jag det. Han var egentligen väldigt fin och mjuk men han blir lixom bara jobbig när han bråkar så mycket. Det är rätt trångt när man rider övningar och man är 12 pers på en ca 20x40 bana och då kan man aldrig riktigt trava på framåt som man behöver göra på Jim. Han travar rätt stort och det går knappt att göra något om man rider i kort trav. Därför blev det väldigt lätt trassel igår när han inte kan trava utan måste galoppera hela tiden och han galopperar iprincip på stället när man försöker få trav. Det var riktigt svårt och det är det iofs alltid.
 
Vi red lite skänkelvikningar och lite annat. Några skänkelvikningar i trav blev väldigt bra och han travade faktiskt väldigt fint i bra form när jag även kunde sitta ner ibland. Galoppen var faktiskt väldigt bra ändå. Han bråkade typ ingenting alls och galopperade bra framåt och bra.
 
Är ändå rätt nöjd även fast han bråkade i traven. Han var suuuupersvettig efter passet, även fast vi inte gjorde något krävande direkt. Dock är egentligen typ allt krävande för honom men vi gjorde inga "jobbiga" saker eller rörelser, mest basic.
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback