Reflexer

Jag måste verkligen dissa alla utan reflexer. Det är ändå en sån grej som vi ryttare måste tänka över nu under vinterhalvåret och man ofta rider när det är mörkt ute. Alltså ett reflextäcke och en reflexväst är inte sååå jobbigt att dra på sig till och från ridhuset eller ut på en uteritt. Det är inte coolt nån stans att gå utan reflexer. Det är extra viktigt när vi handskas med hästarna. Går du själv utan reflexer och bilar inte ser dig kan det gå riktigt illa men i värsta fall kan man själv alltid hoppa ner i ett dike bredvid vägen men hästen har inte riktigt den förmågan att tänka utan står antingen kvar eller kanske till och med hoppar ut i vägen om den blir rädd. 
Jag försöker så gott som jag kan ha på mig och hästen reflexer och speciellt när jag rider ut i skogen, då blir det både täcke och på benen + reflexväst på mig själv. Ska jag ner till ridhuset brukar jag endast ta täcket + västen då det bli krångligt att ha benreflexerna på vid dressyr/hoppning. 
Även om det inte kör mycket bilar där ni håller till ska man alltid ha reflexer där det skulle kunna komma en bil/traktor. Det är inte fult eller ocoolt nån stans, det är bara bra att ha så slippper man onödiga olyckor både för sig själv och hästen!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback