Kan inget annat än att tycka synd om dem

Resan till Mallorca var superbra och jag gillar verkligen stället!
När vi däremot åkte iväg på utflykt och kom utanför hotellets "portar" så såg jag så otroligt många hästar på vägen dit. Den här gången kollade man inte på om den var stor eller liten, gullig eller fin. Det jag såg och tänkte på var hur otroligt magra hästarna var, och FRAMFÖRALLT hur f*sen deras hagar såg ut?!?
 
Även fast jag egentligen inte behöver "bry mig om hur de här hästarna har det" så kunde jag ju inget annat än att faktiskt bli ledsen över det här. Hästarna kan knappt få mat där, alla var extremt kotiga, smala och revbenen syntes på långt håll. Hade inte förväntat mig att hästar eller andra djur skulle behandlas bättre, för tyvärr är det faktiskt ganska vanligt att djuren far illa i vissa länder. Tillexempel Thailand som jag varit i 3 gånger nu. Där skulle jag inte säga att djuren heller mår bra i. Men de här hästarna i Mallorca. Usch alltså...
 
Deras hagar fattar jag inte ens kan räknas som hage. De var väldigt väldigt små. Vissa större än andra men några var inte större än mitt eget rum, och det var ingen liten rasthage eller något, utan det var faktiskt den hage som hästen fick gå i dygnet runt och äta det som fanns på marken, SAND. Det låg skrot och skräp, metallburkar, glasflaskor, papper, gamla vagnar, galler och all möjlig skit i hagarna. Det var dessutom taggtråd runt om... Det såg faktiskt inte helt klokt ut. Hagarna var iprincip gjorda av skräp. Många hästar gick helt ensamma i hagarna och det förvånar mig inte om dem faktiskt bodde helt själva, för det syntes inga andra hästar i någon hage brevid eller så som skulle bo med den. 
 
Riktigt sorgligt att se en liten smal ponny gå helt ensam i en pytteliten hage fullt av sand, grus, skräp och taggtråd. När vi väntade vid en rondell låg det en hage brevid och jag passade på att snabbt ta upp kameran och ta en bild på en av hagarna. Här gick det två hästar dock. På långt håll ser man inte så bra men hagarna ser förjävliga ut. Det som finns på bilden nedan är inte alls som låg i hagen, det ligger sjukt mycket skräp lite åt höger. Hästarna är smutsiga och jättesmala, även fast det inte syns så bra på bilden.
Men ni ser hur hagen ligger till. Taggtrådad skräphage med två smala hästar mitt inne i stan.
 
Kan INGET annat än att tycka riktigt synd om hästarna och de andra djuren som bor i dessa länder.
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback