Gårdagens ridpass

 Igår red jag Toy på ridningen, vi hade Magnus och red dressyr.
I början när vi joggade fram gick det förjävligt. Jag fick honom inte fram till handen alls och jag fick inte igenom ställningen i något av varven. Hela tiden när vi joggade fram var riktigt dåligt verkligen, min sits gjorde det ju inte lättare att få igenom nånting hahaha. 
Efter några skänkelvikningar blev han ganska mjuk och jag fick igenom ställningen helt och hållet så då var han fin i formen. Automatiskt fick jag honom då också fram till handen.
Han var väldigt seg genom hela passet men jag tror att det berodde på det nya underlaget i ridhuset som kanske är lite tungt de första dagarna innan det lägger sig, eller så var han kanske helt enkelt bara trött idag, vem vet.
Men samtidigt som jag skulle fokusera på ställningen skulle jag också klara av att sitta ner och trycka fram honom i ett friskt tempo vilket blev väldigt jobbigt men det gick ändå helt okej.
I galoppen var han väldigt stark och pigg på framåt, precis som vanligt. Måste verkligen orka åka med och inte försöka bromsa hela tiden, han blir bara starkare och starkare om jag försöker bromsa. 
Men generellt gick passet helt okej, hoppas jag får jobba vidare med honom så jag hittar de sista knapparna!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback