Tävlingsteam

Nu när jag groomat på en del storhästtävlingar har jag sett väldigt många som är ute och tävlar själva, och jag förstår verkligen inte hur man klarar det. Att lasta in, lasta ur, klä på sig själv och hästen, av och på med skydd osv osv HELT SJÄLV asså vaaa?
Jag klarar mig dåligt med en person när jag är ute på egen häst. Helst vill jag ha en som håller i hästen och en som hjälper mig att göra i ordning. Alltid bra med många människor runt om sig på tävling. Jag klarar verkligen inte att bli lämnad på en tävling, jag måste alltid ha nån runt om mig om jag inser att jag måste börja lasta ur och göra i ordning, är någon borta och kollar på framridningen eller äter i cafeterian så blir jag direkt sjukt stressad även om det är bra med tid kvar.
Jag skulle aldrig klara av att vara på tävling ensam, jag tycker som sagt det blir svårt med bara en person med mig. Helst vill jag ha både mamma, pappa + en kompis som hästskötare. Jag behöver ett helt team för att kunna slappna av och fokusera innan start även om man klarar av det lätt med bara mamma med tex. Ju mer avslappnad jag kan bli innan start ju bättre går det, blir mest pannkaka av det hela om jag börjar stressa med att linda ben samtidigt som jag själv ska klä på mig, jag behöver gott om tid och ha folk omkring mig som kan hjälpa till! 
Oftast brukar vi i klubben hjälpa varandra när vi möts på tävlingar, skiter det sig för någon annan inför start så är det i princip alltid någon där och rycker in och hjälper till, superskönt verkligen!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback