Stjärnor

Pelle: 
Jag red i ridhuset i ca 30 minuter och det var full aktivitet i ridhuset så det var en aning svårt att rida honom just idag då han låg ganska mycket på framåt. Men jag jobbade väll mest basic jobb idag. Lite öppnor och skänkelvikningar. Han var superfin faktiskt, lätt och mjuk i handen. Han var en aning pigg och på men jag fick honom ändå rätt samlad och lugn till slut. Superkul! I galoppen var han som vanligt het som bara den men han lyckades ändå samla sig ganska bra. 
Men nu får Pelle 2 välförtjänta dagar utan dressyr, vila imorgon och uteritt på onsdag.
 
Bailey:
Alltså denna ponny är ju helt fantastiskt fin. Idag var det träning för Anna Dufva och det var första gången hon såg honom, hon gillade honom skarpt och tyckte mycket om hans energi. Jag var först lite tveksam på om jag skulle välja att rida honom istället för Pelle men nu i efterhand ångrar jag det inte alls. Anna såg mer än vad jag kände och bara idag har gjort att jag hittat många knappar. Vi insåg att han är väldigt känslig och jag kan påverka honom bara med sitsen. Jag behöver även trycka ut honom mot ytterhand hela tiden i bägge varv så att han inte faller på inner. Dessa saker + lite till hjälpte Anna mig att hitta bara idag under våra 30 minuters träningstid. Om jag skulle hitta de knapparna helt själv skulle det säkert ta minst ett par veckor. Man behöver hjälp av tränare hela tiden oavsett hur bra eller dålig man är själv. 
Men idag jobbade vi mest att han skulle samla sig och vila på steget, inte bara rinna iväg och springa det fortaste han kan. Vi jobbade även lite svaga öppnor och lite skänkelvikningar vilket han gjorde bra.
Bailey är en helt fantastisk häst, han är så underbar och rolig att rida att man aldrig vill sluta. Idag var han helt galet fin och ändå har vi mycket kvar att lära tillsammans, vi har somsagt bara känt varandra i 3 dagar...
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback