Pigg Pelle

Red Pelle en stund i ridhuset idag. Han vilade som sagt igår och det märktes verkligen, han var helt galet pigg idag.
Pelle ville verkligen inget annat än att galoppera och göra travökningar idag haha. Skolorna var dock ganska fina men han låg på väldigt mycket så det blev rätt svårt för mig men det gick ändå, valde istället att göra skänkelvikningar som bromsade tempot lite.
I galoppen gjorde jag några rena och fina byten. När han gör ett fint byte och får beröm blir han överlycklig och ökar tempot som in i satan. Idag fick jag vissa stunder inte stopp, ibland fick jag styra in i väggen för att kunna få honom att lyssna på mig. Det är inte det att han sticker iväg och skenar runt utan han går egentligen inte i ett överdrivet högt tempo utan han stänger bara av helt och hållet, blir svinstark och lyssnar inte på hjälperna. Jag är själv just nu alldeles för svag för att i de lägena kunna sitta tillbaka och verkligen stanna honom utan det tar mig ett tag att få stopp tyvärr...
Men men, i traven var han superfin även om han var väldigt stor och stark och låg på mycket i handen. Galoppen var svårare då han var mest överallt och en aning okontaktbar... ;) 
Då han var så pass på så övade jag lite skrittpiruetter. Man kan verkligen säga att det var på tiden att jag tog tag i dem. Antingen så gör han en skruvad framdelsvändning och har man tur gör han en bakdelsvändning (skrittpiruett) men skruvar i bak... Men jag gjorde så att jag red på en fyrkant, i hörnen gjorde jag till en början bara en tvär vändning med hjälp av ytterskänkeln, efter ett tag bygger man på mer och mer så att det blir en bakdelsvändning, dock bara en halv så att man fortsätter på fyrkanten man går efter. Mot slutet kunde han göra dem utan att skruva i bak utan trampade verkligen runt, superbra! Lite luddigt kanske men men ;)
 
Men jag är nöjd med Pelle idag även om han var väldigt het och på framåt hela tiden, han kunde verkligen inte stå still utan ville bara explodera. Han är inte eller en sån häst som blir trött av att arbeta utan man kan fortsätta i evigheter innan han blir det lilla minsta trött.
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback