Gårdagens träning på Pellson

Igår tränade jag som sagt Pelle för Anna Dufva. 
När jag red fram kändes han väääldigt på, han har tagit det lugnt nu 2 dagar och det märktes, han låg på framåt men blev ändå inte sådär jättestark som han kan bli. Han var superfin och jag har verkligen ingenting emot en pigg häst. 
Under själva träningen var han lika fin och vi kunde gå ifrån grunderna som vi annars jobbar mycket med. Igår började vi en del jobb med öppnor och slutor. Öppnorna var superfina men slutorna får vi jobba lite mer på, han tycker det är ganska svårt och jobbigt och han missförstår mig ganska lätt men men, bara att kämpa vidare. Vi gick även helt ifrån skänkelvikningarna då han ändå har så lätt för dem och därför gjorde vi en slags mix mellan öppna och skänkelvikning så han skulle bli lösgjord och fri i bogarna vilket han också blev!
I galoppen var han som vanligt ganska på och han har ju lite dålig balans så det blir lite svårt för honom. Men genom förvänd galopp blev han stadigare och mycket finare. Han gjorde fin och bra förvänd galopp i bägge varv, det är ingenting han har problem med.
Igår började vi även jobbet med bytena. I början fattade han inte alls vad jag menade då vi precis hållt på med den förvända galoppen ett bra tag men efter en stund förstod han och vi gjorde ett par rena och fina byten och bägge håll.
Anna tyckte jag skulle fortsätta med skänkelvikningsöppnorna och bytena själv då vi nog grejar det och borde släppa LA nivån nu och gå vidare mot nästa steg. 
Jag är supernöjd över Pelle som gjorde allt superfint igår, det var lite missförstånd här och där men annars var han en sjärna, jag hoppas jag får fler chanser att träna för Anna på honom, det är ju så fruktansvärt roligt!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback