Hoppspecialen

Idag var det första hoppspecialen för Vårterminen 2013 och jag hade Twist!
Idag hade vi en liten gymnastikövning där det på ena långsidan var en 5-studs och på läktar-långsidan var det en 4-kombination med sista hindret som en oxer.
 
Vi började att bara trava fram dem och sen galoppera lite. Efter typ 20 min började vi hoppa studsen. Vi började med de 2 sista hinderna, alltså låg det cavalettibommar fram till de två sista hinderna. Efter några gånger på det byggde vi upp det till 3, 4 och 5 hinder.
På studsen var det lite jobbigt att få henne att landa i högergalopp eftersom hon trycker så mycket till vänster och även fast hon landade i rätt galopp efter första hindret bytte hon över till vänstergalopp. Annars hoppade hon fint, hon var ganska pigg men det gick bra.
 
Sen sista halvtimmen hoppade vi kombinationen. Vi hoppade alla 4 hinder direkt och höjde sista hindret, oxern, lite åt gången. Vi började på 60 något och jag slutade på 90-95 någonting. Högt blev det iallafall..! Det blev som en liten höjdhoppning för att se vad hästarna kunde typ.
Hon var även här ganska taggad och kom ibland in lite stort men löste det rätt bra väl i serien och hoppade fint. Rev en gång med foten.. hahah långa ben
 
Annars gick det väl rätt bra tycker jag! Hon vi skitfin i dressyren och galoppen gick rätt bra idag. Hon hoppade bra och var taggad så det gick bra!
 
Här är filmen från idag:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback