Tävlingen

Idag vare ju då första RSC Hoppningen för den här säsongen. Hade tur vid lottningen för en gångs skull och fick nr 2. Tog Jane, eftersom hon är grym på att hoppa och hon är bäst och lalalallalalalalla.
Eftersom Jane skulle gå med Elvira i 50-klassen hade vi skitbråttom att göra iordning hästen så vi han varken knoppa, fixa hovarna (olja osv.)... Bara borsta, kratsa, sadla, tränsa, gå ner.
När Elvira red banan vägrade Jane typ 3-4 gånger på hinder nr 3 och sen en gång tvärnitade hon så att Elvira ramlade av... :(
 
När jag sen på framridningen hoppade upp red jag henne mycket framåt så att hon skulle svara och inte sega. Hon körde på i ett rätt bra tempo så jag red inte särskillt mycket på framridningen då jag redan provat öka-minska galoppen, flytta undan och att hon lyssnade.
 
På banan; Innan jag hade börjat hoppa fram så gick jag fram till hinder 3 och lät henne stå där. Hon ville ju dra därifrån på direkten men jag stog kvar där en stund tills hon stog stilla mitt framför hindret. Sen hoppade jag fram på hinder nr 1 & 2. I lite småslappt tempo men jag ville samtidigt inte att hon skulle bli galen och dra iväg i fullt tempo som på finalen där jag därför missade ett hinder. Sen fick jag startsignal och började. Hinder nr 1 och 2 gick bra och sen till 3;an tryckte jag på och la spöt på bogen innan hindret. Hon ville dra åt sidan först men jag fick över henne ändå. Resten av banan gick skitbra! Jane hoppade asfint osv.. Men efter hinder 7 skulle man göra en omhoppningssväng, som jag såklart missade så behövde rida en längre väg som drog på mig minst 7-8 sek..
Blev felfri men den svängen jag missade kostade mig vinsten.. Eftersom jag bara var 4 sekunder ifrån 1;an så hade jag förmodligen klarat den tiden om jag fick till den korta svängen.
 
Kom på en 5;e placering och är nöjd med det ändå! Den här tävlingen kändes typ som en revanch från finalen och det gick så mycket bättre den här gången!
 
SHIT vad mycket text det blev nu, bjuder på bilder från dagen tagna av Caroline Wingqvist (www.ponnitjejens.blogg.se)
 
Läääskigt hinder ↓
 
Hahaha här anfaller jag och Jane hinder nr 1!! Booooooom



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback