Vedas ponnyer

Ett inlägg med fakta om alla ponnyer på Veda, Vallentuna Ridskola. Skrev även in stamtavlan på dem hästar jag visste.

Ponnyer:
Anastasia

Född: 1991
Kön: Sto
Mankhöjd: 135 cm
Anastasia är en väldigt snäll och gullig ponny. Många barns favorit.
Bamyl

Född: 1991
Kön: Valack
Mankhöjd: 146 cm
e: Murzyn OX - u: Bellmondo
Bamyl är en väldigt snäll och trevlig ponny. Blev årets lektionsponny 2008. Är väldigt duktig på dressyr. Var ibland med i Ponnycupen-dressyr. Är lite skygg om sitt huvud.
Bright Eyed Bailey (Bailey)

Född: 1992
Kön: Valack
Mankhöjd: 129 cm
e: Ravel Bali - u: Pegasus Moon Stone
En av stallets minsta hästar. Bailet stod innan han kom till Veda på Täby Galopp, vilket kan vara svårt att tro ibland x) Väldigt mysig att pyssla om och rida.
Chicatilo (Chicco)

Född: 1998
Kön: Valack
Mankhöjd: 132 cm
Chicco är en väldigt snäll och duktig häst. Han är den häst som har vunnit flest Ridskolecuper i både hoppning och dressyr inklusive hästarna. En av Carros favoriter. Chicco stod också som Bailey på Täby Galopp innan han kom. Han är väldigt väldigt duktig på att hoppa som han tycker är jättekul! Carro har även tävlat honom väldigt mkt i både hopp och dressyr, även hoppning i ponnycupen. Supersöt och jättesnäll!
Colleen

Född: 1992
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
Colleen är en stor favorit bland både de yngre och äldre ryttarna. Är duktig på både dressyr och hoppning. Brukar vara med i ponnycupen, dressyr + hoppning. Väldigt snäll med en underbar galopp!
Killberry Jane (Jane)

Född: 1997
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
Imp Irland
Jane är en ponny som passar både de äldre och yngre ryttarna. Är väldigt duktig i både dressyr och hoppning och vinner ofta tävlingar. Är även med i ponnycupen. Snäll och söt ^^
Lili Marlene (Lili)

Född: 1988
Kön: Sto
Mankhöjd: 145 cm
Lili är en gammal "dam" som fortfarande är pigg och glad på lektionerna. Kan vara lite knepig i hoppningen men är man bestämd går allt bra! Blev Klubbmästare i dressyr OCH hoppning för några år sedan.
Killbarry Maureen (Marre)

Född: 2000
Kön: Sto
Mankhöjd: 146 cm
Marre är snäll att rida med hon föredrar hoppning före dressyr. Marre är ofta med i Ponnycupen och Ridskolecupen i hoppning där hon är väldigt duktig. Vunnit några Ridskolecup Finaler i hoppning senaste åren.
Moon Beam (Moa)

Född: 1991
Kön: Sto
Mankhöjd: 142 cm
Moa är en toppenhäst att rida. Duktig i både dressyr och hoppning. Syns ofta på hopptävlingar i både Ridskolecupen och ponnycupen. Väldigt snäll!
Wärnanäs Paloma (Paloma)

Född: 1986
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
e: Värnanäs Peng - u: Roman Fidel
Paloma är en "Grand old lady" som fortfarande är pigg och glad på lektionerna. Har tidigare fått massa fina föl och bott på många många ställen. Är Vedas äldsta ponny.
Pandora

Född: 1999
Kön: Sto
Mankhöjd: 152 cm
En stor och rejäl ponny. Är egentligen över ponnygränsen. Väldigt duktig i både hopp och dressyr och är mkt poppis på tävling. Tävlar också i Ponnycupen.
Pretty Girl (PG)

Född: 1996
Kön: Sto
Mankhöjd: 132 cm
Söt som socker. Jätteduktig på att hoppa! Tävlade väldigt mycket förut och var jätteduktig! Var även med i Ponnycupen. Är nu bara med på enstaka dressyrtävlingar i ridskolecupen.
Skanskens Yrsa (Yrsa)

(förlåt för dålig bild)'
Född: 1995
Kön: Sto
Mankhöjd: 128 cm
Stallets minsta häst. Duktig på dressyr och gillar att hoppa!
Plopp

Född: 2001
Kön: Valack
Mankhöjd: 145 cm
Plopp kom till ridskolan 2009 (tror jag) och har blivit en stor favorit! Duktig i både hopp och dressyr och är mycket poppis på tävling! Är med i Ponnycupen i både hoppning och dressyr.
Fanta

Född: 2001
Kön: Sto
Mankhöjd: 148 cm
Fanta är en väldigt trevlig häst att rida och pyssla med. Är duktig i dressyr. I hoppningen kan hon ibland bli lite "feg" för tex. starkt färgade bommar eller faktiskt helt vanliga hinder. När man hoppar bana på lektion kan det ibland behövas lite "draghjälp". När hon väl är inne i hoppandet är hon jätteduktig på att hoppa! Det är då hon kommer på att det faktiskt är KUL att hoppa! Kom till Ridskolan i januari-2009.
Käck

Född: 1998
Kön: Valack
Mankhöjd: 148 cm
En supertrevlig ponny som är lika kul att rida i både hoppning och dressyr. Är ofta med i Ridskolecupen och tävlar även i Ponnycupen både hopp och dressyr.
Brownie

Född:
2000
Kön: Valack
Mankhöjd: ?
Imp Holland
Carros favorithäst. Supersnäll ponny som är underbar att rida! Kan ibland busa till det lite men han har blivit lite lungare nu. Väldigt duktig i dressyr, man behöver bara hitta knepen så går det. Även duktig i hoppning men kan ibland bli lite seg men håller man igång farten så går det jättebra! Världens sötaste och jättesnäll! Kom till Veda i Januari-2010, och hann VANN sin första dressyrtävling!
Trocadero

Född: 2003
Kön: Valack
Mankhöjd: 142 cm
Imp Holland
Lisas favorithäst. Trocadero är en väldigt söt, snäll och mysig häst. Han är jätteduktig på dressyr och älskar att hoppa! Kan ibland bli lite snabb och man behöver oftast vara ganska tydlig med galoppskänkeln. Har tävlat dressyr några gånger med Michelle Auld och en av gångerna vann han! Har även tävlat hoppning med Michelle. Lisa kmr säkert också tävla honom när nästa termin börjar! :-)
Bounty

(bounty är den bruna hästen på bilden)
Född: 2004
Kön: Sto
Mankhöjd: 148 cm
Bounty är en ganska ny ponny som passar bra på lektionerna. Varken Carro eller Lisa har än ridit henne så vi vet inte hur hon är att rida, men hon är väldigt snäll :)







Kommentarer
Hanna

Twist dåå? :ooo

2011-06-19 @ 11:23:07
Carro

Jo jag vet Hanna... Jag glömde henne x) hon kmr snart!

2011-06-19 @ 13:52:56 | http://lizt.blogg.se/
Mikaela

jag rider också på veda, världens bästa ridskola!!!!! Min favo är pg

2011-09-15 @ 16:42:12
Tindra&steffie

Min kompis är skötare på Käck :)

2012-01-28 @ 21:29:09 | http://Steffah.bloggplatsen.se
Tindra

Jag red på veda för ett år sedan och min favvo var plopp men nu har jag en egen...

2013-12-27 @ 12:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback