Hoppläger ~ Dag 3

Hej!
Idag möttes vi utanför Carros hus vid 9:30. Två trötta tjejer cyklade sedan där i från, med ganska bra fart upp till stallet. När vi kom dit lämnade vi våra saker i våra skåp och gick sen direkt upp till stallet, för att hälsa på de som skulle rida dressyren. :) Efter de hade ridit var det lunch ! Lika gott som alltid ;) I väntan på banskiss kollade vi på när de yngre hade vatten krig. Fick fick banan, och idag gick det faktiskt ganska snabbt! Detta var dagens bana:

Ridpasset:
Lektionen började med att vi red ganska mycket dressyr. Vi övade på att göra en 10-meters volt i ett hörn och sen flytta undan i skänkelvikning upp till X. Efter ca 30 min när vi hade jobbat hästarna i skritt och trav började vi gå vidare till hoppningen. Vi började att jobba hästarna i galopp och därefter hoppa ett hinder i "volten". Vi skulle sen träna på att göra galoppombyte över hindren. Vi skulle komma i t.ex vänster varv och ha spöt i vänster hand, alltså den nya yttertygeln eftersom vi skulle vända till höger efter första hindret. Efter 2:a hindret skulle man hålla höger galopp och hoppa nästa hinder och sen byta till vänster galopp och gå ut i vänster varv. Vi gjorde det några gånger och sen så avslutade vi med att hoppa en "halv-studs". Det var varannan bom varannat hinder, så det blev som en studs eftersom det inte var några galoppsprång imellan. När vi var färdiga skrittade vi till uteridbanan och tog lite bilder som typ ska upp till hemsidan :p men alla blev inte så fina som vi hoppades...

Såhär gick det för oss:
Carro: Idag var det en svårare övning än igår, så det gick inte lika bra. Det var lite krångligt att byta galoppen ibland och en av gångerna la han in ett bocksprång mitt i serien så då gick det inte så bra :$ Mot slutet gick det bättre och en gång, men bara en, så hade jag rätt galopp i hela serien. Det var bra! Det gick bra i skritten, traven, galoppen och för det mesta att hoppa, men hoppningen gick helt OK, så lektionen gick då helt OK!

Lisa: Det här var en jobbig lektion, en väldigt studsig lektion. Iag för min del.. Redan i skänkelvikningen så började käck att bocka. Han flög upp i luften och backa, Resultat=Lisa hamnar på halsen.. :P Han gjorde det inte heller 1 gång. Utan det blev några gånger. Det värsta han gjorde var nog i galoppen när jag var vääldigt nära på att ramla av, hängde halvt på halsen om man säger så. När vi bytte galopp gick det inte så bra.. Eller första gången var jag nöjd med, men sen blev det bara sämre och sämre... Imorron ska jag tänka på att vara lite mjukare i handen, det var också en anledning till allt bockande. hehe, bra jobbat lisa (y) Imorron är det en ny dag, och då vill jag att det ska gå bra.

Carro o Brownie


Jojjo o Plopp


Sofia o Moa



Elvira o Jane


Hela gruppen <33
Och nu är lisa så tråkig för hon vill inte va med på bild x) men hon tycket inte ngn blev bra men det tkr alla andra på hela jorden ... men nu har ni iaf fått lite bilder! Vi ses imorrn!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback