Programridning på Veda

Idag började dagen tidigt, hämtade släp 9:30 och var i stallet kanske 10:30. Började direkt mocka, göra hö och krafthinkar, fixa iordning släpet osv. Sen putsade jag allt, städade skåpet, plockade fram allt jag skulle ha med mig. Hanna kom ungefär samtidigt och vid 12 tog vi in hästarna så dem fick äta lunch samtidigt som vi gjorde det och sedan började vi göra iordning hästarna. Salza var klar tidigt så hon fick stå och ta det lugnt i boxen medans jag packade och fixade. Och hann även med lite annat som att hjälpa till i stallet eftersom jag hade så mycket tid över.
 
Lastningen tog ca 30 min och när hon väl var inne stod hon som vanligt still och bara tuggade hö... Aja 30 min är bättre än 1 h som det också tagit... Nästa gång blir det 10 min ;)
Var på Veda vid 17:30 och vid 17:50 tog vi ut Salza ur släpet, sadlade och gjorde iordning och sen hoppade jag upp strax efter 18 och skrittade och joggade fram. Red inte så mycket rörelser utan fokuserade mest på att få henne kvick och framme för skänkeln och mjuk och rund. Red lite skänkelvikningar, tempoväxlingar, övergångar och en del galopp när jag red fram. 18:40 startade jag och red då igenom LA3. Jag red först igenom programet en gång med bedömning av domaren(Lena Käll) och sedan fick man antingen rida om programet helt eller bara rida några delar ur det som skulle bli bättre. I programet kändes Salza jättefin, det flöt på rätt bra och hände inga större misstag. Det enda var ju som vanligt ökningen i galopp på långsidan och upptagningen innan hörnet som är svår att visa en tydlig skillnad i. Men jag red igenom programet och Lena var jättenöjd och positiv vilket var kul! Red igenom galoppen igen därefter och Lena hjälpte mig med just ökningen, fattningarna och linjen i förvända galoppen. Fick superbra tips på hur jag ska tänka och Salza var jättefin på slutet!
 
Resultatet blev hela 70,14% vilket jag är såååå himla nöjd över! Alltså wow!! Trodde inte alls att vi kunde få så höga poäng men det fick vi och det var riktigt kul! 7:or nästan rakt igenom protokollet, några 8:or och 7,5 och även 6 och 6,5 på bla upptagningen och lite annat men annars var det bra! Nu var det här inte en tävling men fortfarande bedömning från domare. Från får första LA på 62% (som jag inte ens tycker var värd den poängen) till vår nu andra på 70% tycker jag verkligen är bra!
 
När vi var klara travade jag av henne lite och sen skrittade jag. När vi skulle lasta var det kolsvart och belysningen på parkeringen var släckt så det var lite knepigt att lasta men Salza ville hem haha så hon gick på direkt! Väl tillbaka i stallet var vi snabba som tusan med att fixa Salza, kvällsfodra, packa in allt från bilen och plocka in det i skåpet samt göra rent hela transporten som jag sen åkte och lämnade tillbaka. Nu är jag hemma och har duschat, ätit, packat och ska nu sova. Imorgon åker jag hemifrån 7:15 mot Arlanda för att åka till London på klassresa i 1 v. Bloggen får vila!
 
Aja är iaf supernöjd med Salza idag och jag är verkligen taggad inför tävlingssäsongen nu!
Här kommer lite bilder från idag! Mer kommer imorgon!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback