Gårdagens dressyrspecial

Igår på dressyrspecialen red jag Maestro och vi gjorde helt klart vårt bästa pass hittils! Började med gummisnodd som vanligt men den behövdes inte alls då den bara hängde och dinglade, och sen råkade den faktiskt gå av så jag plockade av den då. Han var verkligen så duktig igår!!

När vi joggade fram var han lugn och fin, inte alls spänd eller vidare hög i formen utan jag kunde väldigt problemfritt rida honom i lägre och rund form vilket var supersvårt första gångerna jag red honom nu den här terminen. Till och med i galoppen var han rund och fin, och det är verkligen bra! Vi red sen skänkelvikningar och slutor i en övning som han tycker är svårt och jobbigt och han spänner lätt upp sig där men jag red framåt rätt mycket för att han inte skulle bli kort och studsig och spänd samtidigt som jag försökte hålla honom låg och det gick faktiskt ganska bra! Skänkelvikningarna som knappt brukar gå och istället blir på "stället" och spänt kunde jag idag rida mer i och flytta undan mera, och slutorna längs spåret var jättefina! Han var verkligen superduktig där!
 
Mitt i passet la vi in några minuter där vi varierade formen på hästarna och red dem i lägre form ett tag, vilket var jättebra på Maestro för att han skulle få jobba ett tag- sen slappna av extra igen och göra allt "lugnt", typ som lite belöning. Sen började vi med galoppen. Vi red två bågar, en på varje sida i förvänd galopp med två olika övningar.
 
På ena långsidan fattar man vänster galopp(om man är i vänster varv), galopperar genom hörnet och sedan är det en båge in till kvartslinjen ungefär och sedan ut till spåret igen och igenom hörnet. I denna båge ska ställningen vara dit vi ska hela tiden så i första bågen ställer vi vänster, sen rakriktar vi och sen ställer vi höger, och innan hörnet ställer vi om till vänster igen. Den övningen är verkligen svår på Maestro då det både är svårt att få honom att galoppera på framåt, hålla honom låg i formen och samtidigt rida i förvänd galopp och ställa åt båda hållen. Vänster varv var rätt klurigt men i höger varv gjorde han två gånger så himla bra! Rund och mjuk och avslappnad hela vägen och gick att ställa åt båda hållen. Dem var verkligen riktigt bra! Därefter avslutade vi och joggade av dem och även då var han låg och bra i formen!
 
Malin tyckte att detta var bästa gången hittils och det tyckte verkligen jag med, han kämpade på så himla bra och det är faktiskt lite framsteg vi gjort på dessa gånger jag ridit honom. I början var det mest pest och pina tyckte jag men nu när jag märker skillnad och börjar hitta lite knep på honom tycker jag att det börjar bli riktigt kul! Han är ingen häst man åker runt på precis och han är svår att rida men jag lär mig sjukt mycket på det, speciellt är det roligt med en utmaning, det gillar jag! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback