Dagens ridpass

Idag har jag ridit ett dressyrpass på Salza med hjälp av Linnea från marken. Fokus idag var på programdelar, mellangångarterna och upptagningarna och sen jobbade vi lite extra på att få till en bra kvick trav.

Hon var väldigt stadig och fin idag men kändes något stark i handen. Överlag var hon väldigt fin och gjorde bland annat jättefin förvänd galopp, superbra mellantrav idag och vi tränade på lite ryggningar också som blev fina!

Ett moment ur LA:3 som är det svåraste för oss i det programet är galoppökning längs med långsidan i vänster varv, sen ta tillbaka innan hörnet och direkt vända halvt igenom och rida en båge i förvänd galopp. Det svåra här är att öka på långsidan då vänster bak har en tendens att ramla in något och hon börjar gå på dubbla spår. Där tänker jag lite svag öppna hela tiden men då blir det ibland vingligt när hon då välter inåt istället för att vara kvar på spåret. Ur den ökningen är upptaget supersvårt på henne där hon blir stark och inte orkar sätta tillbaka sig. I det momentet vet jag att vi inte får högre än en 6:a just för att upptaget inte blir tydligt, det blir en ganska lång "bromssträcka" så att säga. Därför tränade vi lite extra på det idag och den sista upptagningen jag gjorde blev ganska bra ändå!

Är ganska nöjd ändå! Hade ingen dålig känsla alls men det är fortfarande massa småsaker att slipa på. Rider henne på fredag igen och då ska jag rida igenom programet, på söndag är det tävling!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback