Dag 5

Morgonen började som vanligt kl 6:40 i stallet med mockning av boxar och annat fix, sen frukost och därefter teorin. Det börjar bli lite tufft att hänga med på teorin, alla är sjukt trötta på morgonen, vi sover ju inte sådär jättemycket precis hehe.
Men när vi var klara med det gjorde vi iordning hästarna för första ridpasset som var lite hoppning i Gula ridhuset. Trångt är det men det funkar!
Nougat var suuuuperfin på hoppningen! Bjöd framåt mot alla hinder och hoppade som en klocka verkligen, stora luftiga och kvicka språng och gick att korta och länga honom hela tiden. Vi hoppade fram på några hinder som gick bra och sen skulle vi hoppa "bana" räcke, snett igenom galoppombyte över bom, oxer på långsidan och sen räcket igen.
När jag började hade han stått en stund på medellinjen men vi skulle köra på och hoppa direkt, han hade ganska bra galopp ändå och kom helt okej på hindret, liite långt skulle det blivit men han hade under passet hoppat av när jag tryckt av honom varje gång, men den här gången så ångrade han sig precis efter att han börjat "lyfta" och stannade istället, tappade balans och tog ner huvudet och det var en snygg vurpa jag gjorde när jag fick tugga grus haha. Alla blev verkligen förvånade, ingen såg att det skulle hända och det kom så plötsligt, men sånt kan hända! Hopp upp igen och hela rundan på ca 90 cm hoppade han såååå jäkla fint! Det var verkligen kul att hoppa honom idag, riktigt duktig var han! Vi fick skritta av dem en stund ute efter passet, sen tog vi hand om hästarna och sen lunch.
 
Sen var det teori igen, på rasten satt vi i ridhuset och tittade på hoppträningar och sen fortsatte teorin igen. När vi var klara var det ridning pass 2, dressyr i Vita ridhuset, Utan stigbyglar hela passet! Låren brände som satan mot sadeln och det var superjobbigt när vi skulle rida lätt, men när vi fick sitta ner var det väldigt mycket lättare, såklart. Vi red massa galoppfattningar idag och Nougat var jättefin även här! Fattningarna är toppen verkligen, runda och mjuka och direkt in i bra galopp. Galoppen är verkligen fin över lag! I traven är han också väldigt fin, framförallt går han framåt helt av sig själv och då är det så mycket lättare att rida honom ordentligt och inte behöva driva så mycket. Men hur som helst var han jättefin på passet, vi red inte så länge heller jämfört med de andra passen vilket var skönt för både oss och hästarna.
 
Efter stalltjänst, middag, glass nere vid ett café, rykt av hästarna och puts av all utrustning, och en stund i soffan med några och massa popcorn ska jag läsa lite teori nu och sen sova, skönt att sova "tidigt" för en gångs skull.. ;)
Det här är verkligen favoritbilden, tycker den är så härlig! Jag rider brevid Erika och hennes vita häst Fille och Nougat är boxgrannar och har blivit bästa kompisar på kursen! Är jättelugna och trygga med varandra och på galoppbanan när vi red runt banan så ville dem typ gå i knät på varandra hela tiden, vi får kämpa för att sära på dem..!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback