Dag 3

Igår började dagen med stalltjänst som vanligt vid 6:40. Mockning, kratta, sopa, städa och fixa, och sedan borsta och visitera våra hästar. Därefter frukost och sen första passet teori som handlade om ställning. Efter teorin gjorde vi iordning våra hästar till första ridpasset som var hoppning i Nya ridhuset, superskönt med svalt och stort ridhus! Vi hoppade en studs och en 5,5a samt lite travbommar. Nougat var pigg, lite springig och stark ibland men galoppen var finast. Han hoppade jättefint men några gånger drog han på lite före och efter hindret och gjorde några extra skutt efter hindret så jag fick hålla tillbaka honom för att han inte skulle komma för fort in i serierna.
 
Efter ridpasset var det stalltjänst och sedan lunchfodring och sedan teoripass igen. Vi gjorde lite egna arbeten om hinder typer, avstånd och olika former av ridning. När vi var klara så var vi tillbaka till stallet och gjorde iordning hästarna för dressyrpass i Gula ridhuset. Fokus på ställningen som vi hade gått igenom på teorilektionen. Nougat kändes något tröttare idag och var också ganska stark, men ibland ganska fin ändå. Men inte så mycket "action" i honom idag. Det är ju tuffa och långa pass två gånger om dagen så det är verkligen inte konstigt att det tar på hästarna. Vi sparar på dem så mycket som möjligt med massa skrittpauser på lång tygel och vi står stilla ibland och pratar ridning.
 
Sedan som vanligt stalltjänst, fodring, äta middag, rykta hästarna och sedan pluggade vi lite tillsammans i våra hus på kvällen med tre skålar popcorn... ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback