Dag 2

Dag 2 på Strömsholm så var jag och en till i min grupp dagelever så vi började 6:20 i stallet med morgonfodring, och sen kom resten som vi ledade upp arbetsuppgifter till. Några mockar, några sopar, några krattar gångarna, toaletter, sadelkammare och spolspilta ska städas osv. Sen borstade vi våra hästar och jag fick då göra hästbesiktningen eftersom jag missade den på söndagen när Nougat inte hade kommit ännu. Det gick bra, han skötte sig även när jag sprang med honom och fick inga anmärkningar.
Därefter var det frukost för oss och sedan teori. Pang på så var det prov på Bronsmärket så det skrev vi. Det var många svåra frågor om skelett och ben och lite sånt men jag kunde en del också. Det var inte många som var nöjda i alla fall haha, men vi får se hur det går. Klarar man det inte ska man skriva det senare under kursen så det är inte kört än dvs.
 
När vi var klara cyklade vi till stallet och pysslade med hästarna och gjorde iordning dem för ridning. Första ridpasset var dressyr i Vita ridhuset där vi tränade på lodräta sitsen och ridvägar. Nougat var pigg och framåt och ganska fin! Några hästar var lite spända eftersom det var första passet men Nougat skötte sig toppen!
 
Efter ridpasset var det stalltjänst med fodring, kratta gångar och fixa hästarna och utrustning och därefter lunch för oss! Sedan teori igen och nästa ridpass var utomhus ut på en äng där vi tränade på lätta sitsen! Vi red under tunnlar och över broar,  förbi får och genom skog och sedan kom vi till ängen där vi fick rida självständigt först och sen tränade tillsammans på lätta sitsen. Även här var Nougat pigg och glad, på slutet lite trött men vi rider väldigt långa pass så det är inte så konstigt. Det blir många skrittpauser men det är ändå tufft för dem, men han var iaf jätteduktig och väldigt rund och fin ute på ängen!
 
Efter ridningen svampades hästarna av, fodrades, vi åt middag och därefter putsades all utrustning och sedan ryktade vi och pysslade med våra hästar. Till sist hade vi kvällsfodringen kl 20 och sen släckte vi och stängde!
Dressyr i Vita ridhuset. Jag och Nougat är fjärde från vänster, inte jätte charmig bild på oss men struntsamma ;)
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback