Dag 7

Idag har jag varit dagelev vilket betydde att jag var i stallet tidigare än alla andra och fodrade hästarna. Sen kom resten av gänget och hjälptes åt att mocka och fixa och sen hade vi teori.
På förmiddagen hade vi ett dressyrpass i Nya ridhuset, utan stigbyglar, och red massa framdelsvändningar. Väldigt mycket skritt även idag så Nougat säckade ihop en del men galoppen var rund och fin!
 
På eftermiddagen efter teorin så skulle vi rida på terrängbanan och hoppa vilket alla var taggade på men det bröt ner världens ösregn och började sen åska och blixtra så det ställdes in och istället hoppade vi i Nya ridhuset igen. Vi red fram lite självständigt och sen hoppade vi fram på flera olika hinder och under framhoppningen hoppade Nougat såå himla fint! Han kom rätt på nästan alla hinder och fick till jättefina språng. När vi skulle hoppa bana gick det däremot inte lika bra då det blev flera missförstånd så vi fick stopp och tappade flytet, men när vi hittade tillbaka hoppade han som en klocka. Det var en bana på typ 5 hinder på ca 90-100 cm som vi hoppade och när det rullar på går det hur bra som helst men det är supersvårt. Sista meterna drar han lite mot hindret och blir lång i kroppen och då tror man att han ökar på för att hoppa men då gör han en tvärnit istället vilket är det svåra eftersom jag inte hänger med på det. Nästa gång det är hoppning ska han typ få galoppera på stället innan hindret, han får inte dra iväg, även om det är bra att han tycker att det är kul!
 
Efter middag så var jag och en till ute med våra hästar och betade dem en stund och sen borstade vi hästarna. Imorgon är det söndag=vilodag! Inga lektioner eller någonting utan man ska bara skritta ut på hästarna i minst 1 h. Sovmorgon till 9 och sen skritta ut och sen är vi lediga typ hela dagen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback