Dag 6

Igår var det en dag som alla andra. De två ridpassen var ett dressyrpass utan stigbyglar och ett markarbetespass med träning på att länga och korta stigbyglarna. Dressyren är verkligen skittuff att rida så länge utan stigbyglar men vi skrittar ganska mycket så man får vila. Lättridning utan dem går ungefär ett varv sen börjar det bli jobbigt.. Vi red lite lätta skänkelvikningar i skritt. Eftersom att vi skrittade så mycket så segade Nougat ihop sig lite och blev lite uttråkad på att bara skritta men när vi travade och galopperade var han ganska fin.
 
På det andra passet i Nya ridhuset tränade vi långa och korta galoppsprång mellan två små sockerbits hinder. Under själva uppvärmningen och dressyrandet var han jättefin! Mellan hinderna sen skulle det vara normalt 5 galoppsprång och sen fick vi öva på att korta ner till 6 och om man kunde till 7, sedan öka till 6/5 igen. Det var rätt svårt och Nougat låg på rätt mycket(vilket jag iofs uppskattar från honom) men det gjorde det nu istället att det var svårt att få tillbaka, men 6 språng fick vi i alla fall till!
 
På kvällen efter att vi tagit hand om våra hästar och gjort klart i stallet var det fredagsmys med läsk och popcorn och sedan gick vi och la oss.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback