Dag 18

På förmiddagen hade temporidning i grupper 2 och 2, jag och Erika var först ut på en runda som tog ca 45 min där man rider i olika tempon beroende på vad som står på lapparna, supersvårt är det! Vi tyckte vi var snabba så vi red sakta på slutet men vi var 4 min för långsamma istället när jag trodde vi skulle vara så snabba haha.. På slutet av turen red man ner till tågbanan där det är lite terränghinder där vi fick hoppa banken några gånger och Nougat hoppade den i vanlig ordning jättebra! Sen red vi hem och vi var klara tidigt eftersom vi red först så vi kunde chilla i stallet ganska länge i väntan på de andra.
 
Efter lunchen var det teoripass och då skrev vi de två större skrivningarna som är lite svårare. Både hopp och dressyrproven fick vi. I hoppningen ska man skriva mycket avstånd, vad man ska tänka på, hindertyper, att hålla hopplektion osv. I dressyrprovet handlade det mycket om hur hästen rör sig, hjälpgivningar i vissa rörelser, grunder och sådant. Det är ganska svårt men jag kunde svara på alla frågor och blev klar ganska tidigt också. Hade inte pluggat överdrivet mycket till provet men vi har gått igenom allt under dessa veckor på teoripassen och jag har lärt mig rätt bra av att bara lyssna. Båda proven kändes iaf bra och när vi var klara gick vi ut i ridhuset och byggde fram hinder till eftermiddagens lektion.
 
Då var det hopplektion med tema Framhoppning, elevledd lektion. Vi hoppade några gånger på de tre hinderna och på slutet gick vi hoppa räcket och oxer lite högre. Räcket hoppade vi 95 cm på vilket var jättebra, han hoppade jättefint! På oxern däremot stannade han även fast han kom perfekt in på hindret många gånger. Som sagt blir han nog lite osäker. Vi la ner hindret istället och hoppade det på lägre höjd, då hoppade han fint! Alla gånger han hoppar gör han det verkligen jättebra, men han tvekar när det blir höjd på hindret och jag kan aldrig riktigt veta när han stannar då han gör det i sista språnget utan förvarning typ. Men jag är ändå nöjd med honom, han var superfin verkligen!
 
På kvällen cyklade jag och två kompisar till en lekplats och gungade i en sån där megastor gunga och bara pratade, hur skönt som helst. När vi kom hem pluggade vi lite och sen gick vi och la oss.
 
Bilder från hopplektionen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback