Dag 16

Måndag morgon, som vanligt stalltjänst 6:40, sedan frukost och teori. 
Första ridpasset var teoriledd dressyrlektion där vi red en del övergångar på serpentinbåge i galopp till skritt. I början var Nougat lite stark och dragig men kom tillbaka jättebra på slutet och gjorde riktigt bra övergångar till skritt ur galoppen och blev mjuk och fin.
Efter fix med hästarna och lunchfodring byggde vi först bana till eftermiddagens hoppning, och sen hade vi vår första skrivning. Ridledarkursen är inte bara ett ridläger typ, utan det är nu på slutet det kommer massa skriftliga prov som vi har pluggat till. Den här gången var det bara Instruktörslära- typ hur man ska stå, hur man ska prata, vad man ska tänka på osv när man håller lektioner. Det gick väldigt bra och jag blev klar fort.
 
På eftermiddagen höll jag min andra ridlektion som var Banhoppning. Eftersom jag inte skulle rida och vi ansåg att Nougat behövde få hoppa då han varit lite osäker så fick Benjamin vara med på honom. Han red honom jättefint men även med honom stannade han. Tror han varit lite osäker på höjden för när vi sänker hoppar han kanon. Men när dem fick hoppa bana så hoppade han jättefint och Benjamin verkade tycka om honom.
Själva lektionen att hålla tycker jag gick bra! Vi hade en effektiv framridning och sedan framhoppning för att komma till banhoppningen ganska snart. Många hästar stannade dock och att hålla en hopplektion var ett helt annat tempo än en vanlig dressyrlektion men jag lärde mig jättemycket på det! Eleverna var jättenöjda så det var kul!
 
Därefter var det stalltjänst som vanligt, middag och sen rykta hästarna och sen hem och plugga och chilla framför soffan med alla kompisar!
Gammal bild, fr vänster: Jag och Nougat, Erika och Fille, Benjamin och Figaro, Klara och Bonfire



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback