Dag 11

Idag var vi i stallet 6:40. Precis som vanligt. Mockning, fodra kraft, sopa, kratta osv. 7:30 åt vi frukost och sen var jag i stallet igen vid 7:50. Hovslagaren kom kl 8 och skodde Nougat och vid 10 tiden red vi ut på första ridpasset.
Vi red ut till en äng med en stock och två vanliga hinder som vi skulle hoppa lite. Vi värmde först upp självständigt och sen började vi hoppa lite. Nougat var mega pigg ute, kastade sig hit och dit, hoppade i luften och kunde inte stå still en sekund. När vi skulle hoppa gjorde han samma visa som förr. Drar på mot hindret och sen stannar. Då visste jag det typ och sen körde vi på igen och sen gick det. 
När vi hoppade stocken stannade han första gången även där, inte för att han var tittig utan för samma sätt som innan. Sjukt irriterande, han drar verkligen på mot hindret och blir ganska spänd och antingen hoppar han eller så blir det en tvärnit, och varken jag eller vår ridlärare kan se eller känna om han tänker hoppa eller inte, lurigt. Ett stopp iaf och sen hoppade han allt, jättefint dessutom! Som sagt brallade han iväg lite ibland och var verkligen superpigg, väldigt kul dock när han visar på att han har energi i sig som han bara försöker gömma så fort det är dressyr ;) När vi travade av hästarna på ängen var han skitfin verkligen. Travade på framåt jättebra och var rund och mjuk och fin! Superkänsla verkligen.
 
Efter lunchen hade vi teori och vi fick arbeta självständigt med ett samarbetsprojekt. Då cyklade vi ner till cafét där vi köpte fika. Vår grupp gjorde inte en så snygg entre framför alla fikande personer i trädgården när två av oss krockade lite halvt och gjorde en sån jääääkla vurpa på gruset med cyklarna i världens fart. Alla blev helt knäpptysta och såg på och efter några sekunder bröt alla ut i världens skratt. Det gick bra för båda även fast de har skrapsår, bulor och stora blåmärken, men det var en sån sjuk vurpa, har seriöst aldrig sett någon ramla så hårt på en cykel!!
 
Andra ridpasset var elevledda lektioner. Först cavaletti och sen travhoppning. I första passet var Nougat lite halvseg och gick helt okej men ingen ärlig bjudning, men i andra passet blev han väldigt fin och gick på av sig själv mer. Speciellt fin var han när vi travade av och han hade jättefint stöd på bettet och travade på av sig själv.
 
Nu på kvällen har vi varit duktiga och pluggat och planerat våra lektioner. Nu ska jag sova, imorgon är jag dagelev= stallet 6:20 för morgonfodring.
 
Kommer btw bilder från ängen idag, men senare!
 Nougat innan hovslagaren kom
 
Skitdålig kvatlié men ska fixa bättre imorgon, filmerna finns på kompis mobil.. Men ni ser iaf att han ser ganska pigg ut.. ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback