Lite nytt som måste införskaffas

1. Ridbyxor
Har iofs 3 par nu men två av dem är jättetunna och det tredje är lite små. Denna gång vill jag köpa antingen svarta eller mörkbruna, eller kanske båda? ;) Märke blir nog Pikeur, enda byxorna som passar mig "tyvärr". Världens skönaste och bästa ridbyxor men dyra!! Drömmen vore ju ett par snygga med lite högre midja och med grip istället för med mocka, men då blir det ännu dyrare ;) Ska försöka hitta modellen Candela, den har jag på mina vita byxor och dem är suuupersköna!
 
2. Ny hjälm
Vill ha en i plast så att jag kan rida i den i regn/snö utan att den blir helt bucklig som sammet blir i vatten. Och även för att ha en hjälm i de olika stallen, dels så att jag slipper bära hjälmen fram och tillbaka men även för att inte använda samma hjälm i olika stall med tanke på smittrisker.
Jag funderar på denna uvexhjälm som flera jag känner har, tycker den är riktigt snygg! Passar den inte mig får vi se vad det blir!
 
3. Vinterjacka
Det är verkligen dökallt att bara ha Spooksjacka på sig nu i den här kalla vintern och jag har behövt offra min vardagsjacka till stallet nu, men tänkte skaffa en tjock vinterjacka som är lite längre nedanför rumpan. Dock inte svindyr för de är rätt dyra redan som budget, men Mountain Horse hade en såg jag och även Hööks. Någon liknande vill jag ha! Den svarta från Mountain horse gillar jag mest!
 
Vantar:
Vill ju helst ha ett par tunna roecklvantar då dem är bäst att rida i, men alltså man måste förstå nu att man tappar fingrarna om man rider i sånna vantar pga kylan.. Har dock ingen aning om vad för vantar som är varma och bra... Behöver ett par riktigt tjocka att bara vara i stallet i, mocka, rykta, ta ut i hagen osv med, men också ett par varma att rida i... Har någon tips tas det gärna emot, håller verkligen på att frysa ihjäl om händerna nu!! Roeckls vinterhandskar tror jag inte på när det är mer minusgrader utan behöver ett par riktigt fodrade och ulliga :)
De beiga har ju en snöflinga på sig så de kanske betyder att de ska hålla mot kyla? Haha kanske värt att prova.
 
Strumpor:
Rider ju bara i de tunna nylonstrumporna från Kingsland och det är rena rama tå-döden kan jag säga. Måste köpa tjocka vanliga ridstrumpor, även fast det kanske inte hjälper men jag intalar mig att det gör det till skillnad från nylonstrumpor i tunna ridstövlar... Man kanske kan rida i skidstrumpor??
Dessa från Back on Track ska tydligen hjälpa mot kyla, kanske nästa inköp?
Strumpor Back on Track®



Kommentarer
Miranda

Jag har dem svarta handskarna med vita ränder på typ, och dem äger. Dem har grepp och är sjukt varma

2016-01-16 @ 16:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback