Gårdagens dressyrspecial

Igår på Veda red jag Ebbe i dressyrspecialen vilket var kul, var ett tag sen sist nu, eller ja i december.

Vi joggade igång först och då kändes han jämn på båda tyglarna och rund och fin. Sen lite galopp och övergångar som han också gjorde bra.

Under passet gjorde vi massa diagonalslutor som gick riktigt bra måste jag säga, han gjorde dem verkligen superbra. Vi gjorde lite öppnor och red innanför spåret på fyrkanten för att hästarna inte ska ha stöd av väggen. När vi kommit en bit in på passet och börjat "höja nivån" lite började han tagga till och blev stark och verkligen flashade på, vi gjorde travökningar på långsidorna som han gjorde fint och uppskattade att vi äntligen la i en högre växel ;)

En till sak som var svår var när vi red diagonaler i galopp och skulle bryta av till trav i hörnet. Ebbe ville verkligen antingen öka galoppen eller byta galopp. Han har ju lärt sig byten då han tävlade div 1 i höstas med Magnus så galopp på diagonal=galoppombyte, enligt Ebbe ;)

Men jag är överlag nöjd! Han blev som sagt lite väl taggad men annars fin!

Avslutade dagen med att övningsköra hem från stallet och det gick riktigt bra. Jag får ju faktiskt ta körkort om 1 månad men njaaa, skulle inte tro det haha. Hoppas till våren/sommar!
Gamla bilder



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback