Dressyrspecial blev hoppspecial

Igår på Veda skulle jag ju rida dressyrspecial och det på Jim. Tyvärr såg han inte fräsch ut när vi började trava igång så jag fick ta upp honom. Jag skulle inte hunnit upp, fixa hästen, göra iordning nästa häst, gå ner och komma ikapp lektionen så snabbt så istället fick jag vara med på hoppspecialen timmen efter!
 
Jag fick istället rida en av de nya ponnysarna som kommit nu i vintras som heter Balthasar! Superfin och snäll ponny, ganska ung, lite större modell och har en häftig fin färg! Han har också sin best friend forever som heter Kaspian som nästan ser likadan ut, riktigt fina är dem!
Hur som helst så hade han inte hoppat något förut hos oss så jag räknade med lite vingligt och tokiga hopp haha. Vi joggade igång först och jag strävade mest efter att få honom att sänka halsen då han i början var lite hög och spänd men efter en stund blev han mer lugn och avslappnad och bättre i formen. Lite svårt även för mig att rida ponny som har mindre steg och i hoppsadel som jag satt lite sådär. Har inte ridit ponny sen i maj typ? ;) Vi började sen rida över några travbommar och första gången kom jag i skritt och sen travade jag över dem med lite draghjälp från de andra hästarna. Där var han duktig!
 
Vi la sen upp ett kryss i slutet av bommarna och det var lite svajigt och vingligt först men det viktiga var att bara komma över. Sen skulle vi hoppa en två-kombination med ett språng mellan som var lite svårare. Vi fick ta flera varv och nöta på och tillslut hoppade han båda hinderna utan att tveka eller gå åt sidan.
 
Vi hoppade inte mer än så, det fick räcka och han var duktig tycker jag verkligen, både han och jag blev lite trötta ;) Medans de andra hoppade vidare travade jag av honom på andra sidan ridhuset och sen fick jag gå hem med honom.
 
Jättejättefin ponny tycker jag som jag tror kommer bli superbra så småningom! Han är trots allt typ 5 år bara tror jag så han är lite grön fortfarande men jättefin, kul att rida! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback