Jim

Idag fick jag rida Jim på ridlektionen och vi hade vikarie. Vi tränade massa övergångar som iofs är väldigt bra för Jim men sjukt jäkla svåra... Även mycket öppnor och slutor på fyrkantspåret vilket var kul, vissa blev riktigt bra faktiskt! Sen lite galoppjobb på volterna att öka och minska, stora och små volter. En varierad lektion helt enkelt!
 
Till en början var Jim rätt fin men jag hade på känn att det skulle vara lite ostadigt ibland då han slängde och drog med huvudet lite i smyg. Efter en halvtimme när han började bli lite trött och flåsig så började han slänga lite väl med huvudet och "drog mig ur sadeln" i övergångarna galopp-trav vilket var lite jobbigt men jag red bara på och fortsatte tills han gav efter.
 
På slutet var han ganska fin och galoppen var bra idag, speciellt i vänster varv vilket var lite oväntat då det brukar vara tvärt om. I höger varv var han mest tramsig och hoppade och skuttade medans jag fick mycket bättre stöd i vänster varv.
 
På fredag och nästa tisdag ska jag rida honom igen så nu är jag väl tillbaka på Jim igen ett tag, var ju ett tag sen sist faktiskt! :)
Bild från ett av dem första ridpassen på honom! Typ 4:e eller 5:e.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback