Nougat!

I tisdags red jag ju också lektion på Veda och vi hoppade för första gången den här terminen haha. Eftersom Jim inte hoppar så fick jag byta häst den här gången och jag fick faktiskt Nougat som jag inte ridit på super länge. Han är inte min absoluta favorit men jag var ändå rätt taggad på att rida honom. Vi hoppade samma bana som alltid hehe, två hinder på varje långsida och ett vid X så hoppar man som en 8:a ett varv.
 
I början när vi värmde upp var han helt okej i början men sen blev det jobbigt och han var rätt stel och stark men han har inte gått ordentligt på ett tag tror jag så det var kanske lite förståeligt  ändå. Han är även lite av en latmask ibland ;) så jag fokuserade mest på att han skulle gå framåt och in i handen. När vi hoppade fram i trav och galopp gick han rätt bra framåt och gick att bromsa och gasa bra.
 
Sen hoppade vi banan en gång och då blev det kul, han drog på rätt mycket och jag fick till och med ta tillbaka honom lite. 2 hinder typ kom vi lite fel på då han drog på lite väl och jag inte fick till avståndet men annars hoppade han fint och landade i rätt galopp hela tiden.
 
Det var kul att hoppa honom men jag hoppas nog på att få tillbaka Jim när det är dressyr, är för svag för att orka Nougat ett helt dressyrpass haha...
 
Här är två bilder från när jag hopptävlade Nougat förra året. På tävlingen blev det mer hare-nougat ;) Fick 2 stopp och han var så himla spänd haha, gulliga bilder blev det...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback