Dagens ridpass

Idag åkte jag direkt från Veda till Salza och red ett joggingpass i ca 45 min. Red med gramanen och provade också ett "nytt" bett. Har ridit med det för länge sen men ville prova hur hon var på det nu, ett vanligt tvådelat med fasta ringar.
 
Joggade igång henne och gjorde många skritt och trav övergångar för att väcka henne lite. Tog sen galopp och red massa övergångar där med. Det var mest basicjobb idag- övergångar och att hon skulle lyssna. Red inte upp henne i högsta formen utan hon fick vara lite lägre men fortfarande rund och kort i kroppen.
Hon var faktiskt riktigt fin! Gjorde väldigt mjuka övergångar och hon lyssnade direkt i övergångarna galopp-trav. Tränade några få diagonaler och ökade lite och sen tog jag tillbaka innan hörnet och bröt av till trav- precis det momentet som gått dåligt på tävling då hon ångat på efter det och jag inte fått tillbaka henne först typ efter halva kortsidan. Idag lyssnade hon direkt i avbrottet och gick ner i lugn trav, det var bra!
 
Tränade fattningar på rakt spår för att hon inte skulle skjuta rumpan åt något håll eller vika sig och de flesta fattningarna blev raka och kvicka.
 
Som sagt mest basic jobb. Joggade sedan av henne och sen skrittade jag av en stund för hand också.
 
Kan tillägga att idag red jag alltså ett pass i ca 45 minuter i fleecetröja hela passet utan att bli minsta svettig. ISKALLT NU
Haha fin spegelbild ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback