Hoppning

Igår på ridlektionen på Veda red jag Nova och vi hade hoppning, den här gången med en annan bana än de senaste gångerna ;)
 
När vi travade fram var Nova faktiskt väldigt fin och gick runt och mjukt. Sen när vi började hoppa fram på lite små kryss började hon tagga igång och då var det inte lika lätt efter det men då blev det mer fokus på hoppningen. Vi hoppade fram på några hinder och sen hoppade vi en bana två gånger var.
 
Det var en lite svår bana på Nova då hon dels galopperar väldigt stort och är lite svår att ta tillbaka, det var ganska tighta svängar och jag hann knappt styra haha. Hon drog rätt mycket i banan och jag satt emot hela tiden och försökte få tillbaka henne men snacka om 0 påverkan haha, hände ingenting. Vi hoppade hela banan och Magnus höjde upp ena oxern en bit och hon hoppade ju fint, även fast vi kom helt knas in på hindret då jag inte kunde få henne rak på hindret ur svängen för hon flöt ut så mycket och det gick samtidigt ganska fort. Andra gången höjde Magnus ännu mer och ett hinder till och hon hoppade lika bra, men fortfarande jättesvårt att rida när hon drar som en oxe på hinderna och det går bara några språng innan man är vid nästa hinder haha. Men hon hoppade fint och hon tycker ju det är så himla roligt haha! Det enda är att jag måste få tillbaka henne för det är inte helt okej att hon bara springer och drar med mig på ett tåg och sen kommer vi fel på hinder och hinner inte styra upp ordentligt på hinderna.
 
Men en ganska kul lektion ändå och är rätt nöjd överlag iaf. Nästa gång är det dressyr :)
Hade ingen bild på Nova så det fick bli en gammal hoppbild på Hilda haha



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback