Skritt

Ynka 2 timmar gjorde vi stallet på idag, vi jobbade på flitigt hela tiden, aldrig vila helt enkelt.
Bailey fick sig en promenad ute på vägarna idag. Jag trodde han skulle vara lite mörkrädd och inte vilja gå in i bäckmörkret men han hade inga problem med att det var kolsvart ute utan han trampade på i ett raskt tempo hela tiden, hann knappt med honom ibland ;) 
Men även om vi inte var ute så länge var detta nog bra träning för honom, mycket backar upp och ner, han skrittade som sagt inte i någon fisskritt utan han skrittade på ordentligt med stora kliv så han fick verkligen skritta igenom hela kroppen. Skönt för huvudet att få slippa gå i ridhuset med ryttare på ryggen varje dag. 
Men jag ska verkligen bli bättre med att promenera hästarna, det är supernyttigt för dem, de jobbar både mycket muskler och bygger upp en bra grundkondition. Dock har bägge våra hästar just nu en väldigt bra kondition men det spelar ingen roll, skritten glömmer vi bort för lätt. Man är noga med att trava och galoppera mycket men skritten blir bara för pauser och skritta fram/av. Alla hästar skulle må bättre av att få skritta mycket och länge, det är ju inte direkt något som sliter på dem. När vi skrittat våra hästar i ca 30-60 minuter märker vi en stor skillnad på dem dagen efter, spelar ingen roll vad det är för typ av häst, alla mår bra av det.
Vi försöker göra så med våra hästar nu att vi aldrig låter dem stå när de vilar utan går en promenad med dem istället, spelar ingen roll om det är 10 minuter eller 45, allt är bättre än ingenting. Ibland står de mest still i hagen  på dagarna och går inte runt så mycket och ska de då stå still i boxen hela kvällen och natten är det större risker för kolik osv.
Men hur som helst, hästar som skrittar mycket mår bra ;) Önskar verkligen att vi hade en skrittmaskin där de kunde få gå en stund per dag. Nu får vi istället kavla upp ärmarna och gå med dem själva, vi mår ju även bättre av det själva så varför klaga? ;)
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback