Regelbundenhet

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är regelbunden träning, oavsett vilken gren man tränar eller tävlar i.
Man kan alltid tro att man kan lära sig själv och absolut kan det gå men oj så mycket längre tid det tar än om man har en tränare med sig en gång i veckan. Man får dessutom en större "bank" av saker att kunna testa på den hästen eller någon annan. Nu när jag rider och något skiter sig kan jag lätt gå tillbaka och tänka "Juste det här funkade super på den hästen det kanske funkar på denna också".
Anna Dufva kommer 1 gång i veckan till Thorsholma och då är jag i princip med varje gång när jag har någon att rida. Mamma försöker vara med så ofta som möjligt men annars rider ju hon även för Evelina Karlsson och ungefär 1 gång varannan vecka rider är Evelina Queen åt oss. Aja hur som helst så försöker vi träna våra hästar regelbundet.
De 3 senaste veckorna har jag inte kunnat träna alls för Anna då jag ena gången var på programridning och de 2 andra veckorna har Anna varit bortrest men nu kommer hon tillbaka på måndag så det ska bli skönt att få tillbaka regelbundenheten igen. 
Men under tiden Anna var borta så försökte vi få till träningar i alla fall. Jag tränade för Evelina, Adam tränade för Evelina, Adam var iväg på hoppträning och var med på stallets markarbete, nu i helgen är han även på kurs. Mer träningar har vi nästan inte kunnat trycka in för att det inte ska bli för mycket, sen har ju som sagt våra tränare varit borta, Evelina var också borta över jul/nyår så vi har tagit alla träningschanser vi fått.
Men hur som helst är det som sagt viktigt med regelbunden träning, man får bra kontakt med sin tränare och man kommer snabbare fram och blir bättre om man träffar sin tränare regelbundet och ofta än om det endast händer någon gång ibland!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback