Ponnycupen 18/1

Idag var det de två sista ponnycupsmatcherna i dressyr i grundomgången. Borta på Tyresö 9:30 och hemma mot Tyresö 14:00. Laget var jag, Hanna, Vilma och Sofia!
 
Imorse var vi som sagt på Tyresö. De hade med 4 relativt små hästar, C-ponnys och små D-ponnys så jag kände mig lite som en jätte haha...
Laget i startordning:
Carro - Mickey
Vilma - Daisy
Hanna - Snowberry
Sofia - Lady
Men jag fick en av de större ponnysarna som var en 9 årig connemara valack som heter Mickey. Han var en ganska simpel ponny men stretade emot och blev stark ibland så tränade mycket på det på framridningen, annars kändes allt annat bra. Inne på banan var han fin i hela travprogramet, lite småmissar som tidiga övergångar osv men fick ändå 7 och 8 i travprogramet. Dålig halt tyvärr som blev i 2 delar så fick 4 på den. Sen vid första galoppfattningen så stannade han till i traven och tjurade ihop lite med öronen bakåt, gick då på den framåt och i galoppfattningen så drog han en bockning vilket drog ner rejält. Men efter den red jag framåt ordentligt och sen var resten av galoppprogramet bra. Hade en helt okej känsla ändå!

Resten av laget red svinbra och vi vann matchen med ca 30 poäng! Själv fick jag individuell silvermedalj på 65,00%.
 
Efter matchen och fikat åkte vi en sväng förbi donken och köpte lite mat vi åt i bilen påväg till Veda ;) Därefter när vi kom till Veda fixade vi hästarna, knoppade och sånt och sen red vi fram halv 2. 
Laget i startordning:
Carro - Pandora
Hanna - Jane
Sofia - Dumle
Vilma - Ludde
På framridningen var Pandora rätt fin och mjuk. Inga konstigheter lixom utan red igenom delar ur programet och sen var det start vid 2. Hade en väldigt bra känsla under ritten. Fick väldigt bra betalt i början i travprogramet. Inledde protokollet med 8,5 på inridningen. Högsta jag fått på en inridning faktiskt, men jag har fått sjukt raka linjer på Pandora senaste gångerna. Sen var det 7:or och 8:or och en 6:a i travprogramet. I galoppen var hon fin och mjuk och fick 7 och 8 på galoppvolterna. Sist en 8:a på uppridningen.
Hela vårat lag gjorde SJUKT bra ritter allihop! Bästa ritterna genom hela säsongen på hemmaplan tror jag vi gjorde! Tyresö var också väldigt duktiga med hästarna!
Matchen slutade i vinst för oss och jag red individuellt på 69,46%, en poäng ifrån guldmedaljen som Sofia & Dumle välförtjänt tog! :)
hahah stel bild
 
Grundomgången är slut men vi är vidare till SEMIFINAL!!! Vi är så sjukt laddade nu, semin blir nog först i mars någon gång så nu blir det ett litet uppehåll eller vad man kan kalla det ;) Vi vann hur som helst alla matcher i grunden(6/6) vilket var sjukt kul!
 
Hedda fotade aaasmycket under dagen men mer bilder kommer i egna inlägg, förhoppningsvis under nästa vecka! Kommer också bilder från kvällen igår, ska lägga upp dem ikväll!

//Carro



Kommentarer
Julia Forsbacka

Grattis grattis! :D Ser jättefint ut :D

Svar: Tack!! :)
ponnyboken.blogg.se

2015-01-18 @ 21:10:10 | http://forcebacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback