Jim

Idag på dressyrspecialen red jag Jim och det gick väl helt okej. Till en början kändes han fin och lydig, rullade på i bra tempo och form men sen när jag kortade upp honom och vi jobbade massa övergångar skritt-trav- vilket är precis det han behöver träna på- så blev det en del trassel och det blev nog rätt jobbigt för honom då han blev supersvettig. Vi red galopp i båda varven där vi skulle rida långsida, 10-metersvolt och sen fortsätta långsidan samt kortsidan. Vi började i vänster som är hans svaga sida, tror jag fick en gång en bra galopp och volt, men annars blev det massa studs och trassel och galoppombyten och hej och hå så vänster galopp va inge vidare. Höger däremot är lite lättare på honom och då kunde jag samla galoppen rätt mycket och utan problem rida en 10-metersvolt som jag inte trodde skulle gå från början men han var superduktig då!
 
Mot slutet var han fin men blev trött och slänger då ut nosen en del och det var supersvårt att få honom stilla men när vi joggade ner dem så låg han mer stilla i den låga formen.
 
Kort sagt var han duktig men fick anstränga sig en del idag vilket han tyckte var lite jobbigt.
Nu ska jag sova då jag ska upp tidigt imorgon och ta bussen till stallet och jobba mellan 7-16. Efter det blir det programträning och staketbygge och sist fixa hästarna
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback