Gårdagens ridpass

Pelle:
Jag red Pelle i kanske 40 minuter i ridhuset innan träningen på Bailey. Han var till en början ganska jobbig. Han kändes stel och fruktansvärt skev i högervarvet. Han tryckte lätt upp nacken riktigt högt och sköt fram underhalsen, kändes inte alls bra faktiskt. 
Men efter ett tag så började han släppa allt mer och mer, han var dock riktigt riktigt stark precis som han var i oktober/november, sjukt jobbigt att det börjar komma tillbaka då han varit så mjuk och fin nu över jul. Som ett hårt slag rätt i ansiktet har han blivit sjukt stark och stel igen, känns jättetråkigt..
I vänstergaloppen kändes han helt okej, han rann iväg lite men inte så jätteilla, höger var däremot riktigt jobbig och han blev 20 meter lång och skitstor, svårt för mig att kunna ta tillbaka honom.
Men mot slutet blev han ändå helt okej och jag kunde faktiskt rida i högervarv för en gångs skull där han från början var som mest skev. Jag gjorde några skänkelvikningar vilket gick helt okej och det gjorde honom ganska lösgjord ändå. Mot slutet kändes han bra och var lite som förut så då slutade jag på en gång och travade ner honom och då var han superfin, han kunde verkligen sänka sig riktigt lågt och fortfarande vara rund, han fick verkligen stretcha ut överlinjen vilket just han mår superbra av. Samtidigt som det var ett egentligen ganska dåligt pass är jag ändå nöjd då det slutade så pass bra.
 
Bailey:
Jag tränade ju som sagt för Anna Dufva och det gick väll egentligen riktigt bra. 
När jag började rida fram kändes det sådär.... Han var ganska väldigt het även fast han egentligen borde vara trött efter helgens hoppkurs på Benhamra... 
Jag travade fram ganska länge och han var en riktig bomb och ville mest springa fortare och fortare haha. När träningen väl började la vi direkt fokuset på att lugna ner allt och samla. Vi gjorde massa övergångar från trav till skritt till trav till galopp till trav osv osv. Det blev tillslut riktigt bra och han väntade hela tiden på mig. Vi jobbade också på att han inte ska kasta ut nosen i övergångarna utan hela tiden vara kvar i samma form, det gick riktigt bra efter några gånger, det gäller att jag själv är väldigt snabb.
Han blev faktiskt riktigt samlad och lyssnade på mina hjälper. Jag tycker att det var perfekt att han inte var helt 100 innan träningen började utan att han var väldigt på framåt så att Anna kunde hjälpa mig få kontroll på det. Nu vet jag vad jag ska göra nästa gång istället för att han redan innan passet skulle vara lugn och samlad, då får jag ju inte bukt på problemet på andra dagar som inte är träning.
Men utöver övergångarna så gjorde vi lite skänkelvikningar som gick superduper bra! Han gjorde dem superfina och tappade inte takten ett enda steg och gjorde dem med stora och luftiga steg, riktigt kul faktiskt. Vi gjorde även förvänd galopp och lite öppnor vilket även det gick bra, han var dock liite rak i öppnorna men vi har inte hunnit göra så jättemånga än så det är nog bara att öva på.
Anna påminde mig hela tiden om min sist... Har fått lite dålig sits på just Bailey för att han är så pigg på framåt. Jag måste räta upp mig mer och inte luta mig framåt, måste även flytta fram handen längre fram på tygeln och inte hålla händerna i magen. Längden på tyglarna är bra men handen måste längre fram så att det ska se snyggt ut. 
Men jag är riktigt nöjd över Bailey igår, han var superfin och blev tillslut riktigt samlad och lugn. Riktigt kul! 
Idag får han en välförtjänt vilodag efter 3 dagar med hård träning och resa. Han får antingen gå på en promenad eller bara vila helt och hållet. Queen ska också få vila så det blir en kort dag i stallet där bara Fresia ska ridas.
//Hedda



Kommentarer
Emmy

sv: Tack så mycket! Roligt att du tyckte om den och hoppas att du kollar in den igen :)

2015-01-20 @ 12:53:29 | http://www.emmylaursen.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback