Fresia

Red ju Fresia igår. Vad ska man säga om henne, ett stort fuxsto född 2003, hon känns verkligen superstor, minst 170 i mankhöjd och känns ännu större att rida. Jag rider väll henne då och då, inte alls ofta utan mest som hjälp när hennes ägare inte kan eller hinner.
Men man måste ha henne massor upp på yttertygeln men samtidigt ställa igenom, tar man för mycket i inner när man ställer så kastar hon direkt ut tungan och börjar slå med huvudet, ganska svårt att ställa igenom mjukt när hon blir ganska stark och seg i handen. 
Men jag red då i kanske 30-40 minuter i ett proppat ridhus. Hade väll inga problem med att det var många hästar där, jag tappade dock fokuset ibland vilket inte var så bra.
I början kändes det katastrof verkligen, jag försökte hålla still händerna men det blev ändå så att jag blev lite för rörlig vilket hon inte alls tyckte om. 
Men efter ett tag började jag få grepp om yttertygeln och då la jag fokuset på att hon skulle sänka nacken mer och mer vilket gick helt okej ändå. Hon är just nu ganska stel så nosen åkte ut alldeles för lätt. Men som sagt så jobbade jag med att få henne i en låg och rund form och bättre blev det. Vet att både hon och jag kan bättre men fick ändå till det helt okej med tanke hur passet började. Galoppen som är det svåraste gick i ena varvet faktiskt helt okej vilket var roligt. 
Det jag önskar nästa gång är väll att hon ska vara mer lösgjord och rund + att hon ska kunna gå med mer power, hon blir lite långsam i sin gång även fast hon inte har dålig bjudning alls, hon måste bli kvickare i benen helt enkelt.
//Hedda
Haha bilden är på mig och Fresia sommaren 2011... Är för liten för Fresia nu och detta var alltså när jag var 12 år, förstår inte ens hur det gick haha



Kommentarer
Josefine ♔

Gullig bild! :D

2015-01-21 @ 10:49:47 | http://jlandgrens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback