Bomb

Idag var Bailey som en bomb. Han var helt galet pigg verkligen. Istället för fokus på samling fick fokuset läggas på kontroll istället.
Kan säga att passet inte gick så jättebra egentligen, han var alldeles för pigg och galopperade man ner en långsida spetsade han öronen och ökade på lite till. Skulle jag göra en skänkelvikning ökade han mest och det blev bara några få steg som flyttades undan. Jag gjorde inte direkt saken bättre genom att låsa handen och låta honom reda ut allt medan jag bara åkte häst. Nej usch, inte alls bra gjort av mig. Dock är det superkul att han är så pigg och glad men det blir ibland lite mycket för mig. Jag har som sagt inte lärt känna honom än men jag hoppas att jag snart lär mig rida på all den energin istället för att låsa mig själv och låta honom springa på precis som han vill.
Bailey var dock superfin vissa stunder, speciellt när jag travade av honom. Han var mot slutet väldigt stadig och fin i formen så det var kul! Det är så svårt att rida just honom när han är pigg på det sättet. Pelle kan jag lätt tvärnita eller styra in i väggen med, honom kan jag liksom ta tag i. Bailey är mycket känsligare så det är inte så smart att försöka sig på en tvärnit från galopp utan man måste själv ta det lugnt och luuuuugna ner allting, utan några yviga rörelser. Jag är inte riktigt van vid det och därför blir det svårt men tillslut ska jag väll lära mig antar jag.
Imorgon blir det hoppträning för Bailey och Adam hemma hos familjen Unghanse, Pelle rids på eftermiddagen.
Här är hur som helst dagens outfit:
Lindor: Mias RS köpta på Sadelmakarna
Boots: Horze
Schabrak: Schockemöhle - Sthlm Ridsport
Sadel: Prestige  
Täcke: Mias RS
Stövlar: Arezzo Horsehead från Hööks
Byxor: Pikeur - Sthlm Ridsport
Fleece: Spooks 
Tyvärr var han inte jätteglad att bli med på bild när jag skulle fota ansiktet ;) Hade hur som helst ett träns från Hööks och en softpad från Kavalkade på nosryggen.
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback