5 januari

Pelle gick som sagt super idag. Jag red inte ett jättelångt pass då jag kände att han gick så pass bra redan.
Jag red idag på en ganska lång graman, tillräckligt lång för att den ska hänga rätt bra mycket men tillräckligt kort så att den ska ta emot när han slår ifrån sig med huvudet högt. Han kunde räta ut sig men inte ta upp huvudet i himlen som han har lite lätt för... 
Men som ni förstår så menar jag att jag kunde rida honom ganska fint och i en rund form FAST på en lång graman, superkul verkligen. Andra gången jag satt på honom gick han knappt på tyglen med graman och nu kan jag börja länga ut på den allt mer och mer, i alla gångarter dessutom. Känns riktigt kul att kunna se skillnad på honom men det har verkligen inte varit enkelt. Får hoppas jag kan fortsätta på jobbet som jag började på idag så kan vi säkert börja plocka bort gramanen helt så småningom. 
Och för att förtydliga lite så går hästen inte på tygeln automatiskt för att man har gramanen, det är sååå mycket mer än det. Jag ska börja skriva lite på ett inlägg om hur utveckligen med Pelle har sett ut, har bilder från andra ridpasset vi hade, asgarvar just nu haha det är verkligen en sån stor skillnad.
 
Men efter stallet var vi hemma ett par timmar innan vi åkte vidare till sadelmagasinet och diskuterade lite sadlar, det lutar just nu mot pessoa sadeln ;) Sen åkte vi till hööks och köpte lite hoppgrejer, ALLT brunt... Träns, tyglar, stigläder, hoppgjord med magplatta och ett par freejumps stigbyglar, nu ska det hoppas - Bailey glaaad!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback